Banes Motor České Budějovice
08.08.2022, Michal Špírek

Za druhým přípravným utkáním do Příbrami, soupeřem bude Kladno

Jihočeši sehrají s Rytíři přípravný zápas v úterý od 18:00. Sledovat ho můžete v přímém přenosu na YouTube.

Kladno přivedlo do obrany lotyšské duo

Zatímco Motor sehraje po duelu se Salcburkem své druhé přípravné utkání, pro Kladno se bude jednat o zápasovou premiéru. Na programu mají svěřenci Jiřího Burgera celkem devět přáteláků.

Rytíři v minulém týdnu na předsezónní tiskové konferenci odhalili kompletní kádr pro nadcházející sezónu. Mezi nejdůležitější hráče se znovu bude řadit brankář Landon Bow, Tomáš Plekanec nebo Adam Kubík. Jaromír Jágr prozatím do přípravy týmu nenastoupil a nechal se slyšet, že připraven nebude ani na úvodní část extraligy. Kladno se soustředilo především na posílení obrany, do které přivedlo lotyšské beky Oskarse Cibulskise a Kristapse Sotniekse. Na zkoušce je u Rytířů exbudějovický Albert Michnáč. Tým se bude muset v nové sezóně obejít třeba bez útočníka Nicolase Hlavy, který po individuálně povedeném ročníku zamířil do Litvínova. Trenér Burger bude mít k ruce nové asistenty v podobě Otakara Vejvody mladšího a Miroslava Macha.

Kladno finišuje rekonstrukci svého stadionu, která trvá rok a půl. V sezóně už se kladenští hokejisté přestěhují do svého, po roce v chomutovském azylu se tak Rytíři mohou těšit na skutečně domácí prostředí. ČEZ stadion získal novou střechu nebo třeba novou vzduchotechniku. Zatím ale aréna dokončena není a tak se úterní přípravné utkání odehraje na ledě v Příbrami.

Za Motor tentokrát nastoupí mladíci

"Dáme šanci našim mladým hráčům," hlásí před zápasem s Kladnem trenér Jaroslav Modrý, který si chválí, že přípravné období je ideální na to méně zkušené hráče kádru poznat a pomoci jim sžít se se systémem týmu. "Hrát budeme opět na tři formace, pro trenéra je přínosné v přípravě vidět hráče v zápřahu, ukáže to i, jak jsou na tom kondičně," vysvětluje model s nasazováním tří lajn, který už Motor uplatňoval i v loňských přípravných utkáních.

I tentokrát se postaví mezi tyče Jan Strmeň, záda mu bude krýt šestnáctiletý David Cinka. Loňská trojka Motoru a brankář juniorky Štěpán Maleček odešel na hostování do Brna, kde bude působit v extralize juniorů. Dominika Hrachovinu trápily drobné zdravotní problémy, ve středu by se ale měl zapojit zpět do tréninků s týmem. "Věříme, že Cinka je brankář, který přispěje juniorce k dosažení jejího cíle pro tuto sezónu, tedy k postupu zpět do nejvyšší soutěže" říká kouč Modrý. Více juniorů už do zápasu s Rytíři trenérský tým nejspíše nenasadí, junioři totiž rovněž v úterý hrají své přípravné utkání s Lincem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....