Banes Motor České Budějovice
14.04.2022, Zbyněk Rýpar

Dorostenci Motoru přivítali klienty centra BAZALKA

Ve středu 13. 4. přivítali dorostenci Motoru klienty z Centra BAZALKA. Štěpán, Kryštof a Kuba společně se svými třemi asistentkami v čele s Martinou Koudelkovou si prohlédli obě kabiny dorostu, kterými je provedli samotní hráči. Od dorostenců dostal každý z klientů dárkovou tašku s klubovým trikem, pukem, samolepkami a mini dresem. BAZALKA naopak přinesla každému hráči perníček. Martina Koudelková nám představila hlavní aktivity centra a popřála hráčům mnoho štěstí a zdraví. Když se tým převlekl do výstroje, proběhla na ledě 1. plochy společná fotka. Poté mohla BAZALKA sledovat část tréninku v podobě modelového utkání. Setkání se účastnili také manažer mládeže Erik Svoboda, mentální kouč klubu Lukáš Mareš a trenéři Milan Dančišin, Rostislav Kadlec a Adam Vylíčil. Významně organizačně vypomohla rovněž sekretářka a asistentka manažera Ivana Bartošová.

Centrum BAZALKA je nestátní nezisková organizace, která funguje díky vícezdrojovému financování, tzn. státním dotacím, úhradám od klientů a podpoře individuálních a firemních dárců. Motor a zejména Aleš Kotalík patří k dlouholetým partnerům a sponzorům. V minulosti se Bazalka účastnila mj. utkání A-týmu Motoru a vhazovala slavnostní buly. Jsme moc rádi, že spolupráce s BAZALKOU započala i u mládeže. Věříme, že bude pokračovat, a že mladí Motoráci budou moci pravidelně klienty v BAZALCE navštěvovat a pomáhat tam, kde bude potřeba.

Návštěva BAZALKY byla součástí klubového sociálního programu, který má za cíl podporovat u hráčů vědomí, že není na světě jen hokej, ale že jsou obklopeni mnoha palčivými sociálními tématy. V Motoru se snažíme s hráči pracovat tak, aby měli šanci poznávat město České Budějovice i z jiné než hokejové stránky. Cílem je být prospěšný svému okolí, být citlivý k potřebám druhých a učit se smysluplně pomáhat. Sociální program je součástí komplexní koncepce výchovy hráčů, o kterou se v klubu stará mentální kouč Lukáš Mareš. Věříme, že touto cestou budeme do budoucna vychovávat nejen špičkové sportovce, ale především uvědomělé a zodpovědné lidi.

Děkujeme tímto Centru BAZALKA za jejich návštěvu, přejeme mnoho sil do jejich práce a těšíme se na další setkání.

Odkaz na stránky centra: https://www.centrumbazalka.cz



Autor článku: Lukáš Mareš

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....