Banes Motor České Budějovice
10.04.2022, Adam Černý

Semifinále se vrací zpět do Prahy. Vynutí si Motor šestý duel?

Hokejisté Motoru dokázali ve čtvrtém semifinálovém duelu odvrátit hrozbu vyřazení. Další těžká mise čeká Jihočechy v pondělí, kdy se přesune série zpět do pražské O2 Arény. Páté klání série odstartuje před kamerami ČT Sport v 18:30.

Po dvou porážkách na ledě Sparty se semifinálová série přesunula ve čtvrtek a v pátek na jih Čech. Budějovičtí měli čtvrteční třetí utkání rozehrané na jedničku, po brankách Gulaše s Voženílkem vedli o dvě branky. Necelých pět minut před koncem však přišel diskutovaný faul Milana Gulaše, který Sparťané náležitě potrestali, dvěma brankami srovnali a šlo se do prodloužení. V něm po jedenácti minutách a pětapadesáti sekundách rozhodl o výhře Sparty přesnou střelou Filip Chlapík a Pražané mohli o den později rozhodnout.

Sestava Motoru ze třetího utkání proti Spartě: Hrachovina – Vráblík. Štencel, Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Štich – Valský, Novotný, Voženílek – Gulaš, Pech, Vondrka – Karabáček, Hanzl, Beránek – Ondráček, Holec, Abdul.

Motoráci se však dokázali ve čtvrtém duelu série oklepat z předešlých třech porážek. Pražanům dovolila českobudějovická letka pouze jednou skórovat, naopak na domácí straně uspěl Daniel Voženílek, a tak se Jihočeši před zaplněnou Budvar arénou mohli radovat z prodloužení série. „Hráči ukázali, že máme sílu v kabině. Malými věcmi a výborným výkonem našeho gólmana jsme uhráli utkání. Je vidět, že je v týmu síla, každý hráč přidá ruku k dílu a tou týmovou práci najdeme cestu k vítězství, “ nechal se slyšet po čtvrtém duelu pro ČT Sport trenér Jaroslav Modrý.

Sestava Motoru ze čtvrtého utkání proti Spartě: Hrachovina – Vráblík. Štencel, Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Štich – Vondrka, Pech, Abdul – Valský, Novotný, Karabáček – Chlubna, Hanzl, Beránek – Ondráček, Koláček, Holec.

Do pražské metropole tak vyrazí Českobudějovičtí v dobrém naladění a s touhou vrátit sérii zpět do Budvar Arény. Jihočeši budou i v dalším utkání spoléhat na svého fantoma v brance Dominika Hrachovinu, který přispěl k pátečnímu vítězství osmadvaceti úspěšnými zákroky a stále si drží úspěšnost svých zákroků přes 92%. Dalším důležitým faktorem na cestě k vítězství bude vyhnout se vyloučením. To se Jihočechům povedlo ve čtvrtém duelu série, kdy nabídli soupeři pouze jedno vyloučení. V předešlých třech vzájemných bitvách však nastřádal přes osmnáct trestů, což Pražané potrestali třemi přesilovkovými trefami, během play-off dokonce vévodí této disciplíně. Naopak hráči Motoru patří ve využití přesilových her k nejhorším celkům vyřazovací části.

Do sestavy Jaroslava Modrého se po jednozápasové stopce od disciplinární komise vrátí Milan Gulaš. Naopak k dispozici stále nebude připraven Matěj Toman, otazníky visí nad startem Kristoferse Bindulise a Václava Karabáčka.

Během prvních dvou duelů si do O2 Arény našlo cestu dohromady přes 27 tisíc diváků, v Budvar Aréně byla kapacita vyprodána. Velký divácký zájem se dá očekávat i v pátém utkání. Doražte podpořit Jihočechy, společně najdeme cestu k vítězství!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....