Banes Motor České Budějovice
04.04.2022, Pavel Mádl

Do Prahy se chci vrátit za stavu 2:2, říká odhodlaný Jiří Ondráček

Druhý duel v semifinálové sérii Motoru nevyšel. Na ledě libeňské O2 arény podlehl Spartě 1:5 a v sérii tak prohrává 0:2. Série se stěhuje na jih Čech, kde se Jihočeši pokusí ve čtvrtek a v pátek vyrovnat na 2:2. Prohru v druhém utkání série okomentoval Jiří Ondráček.

Jirko, kde se lámal druhý semifinálový zápas se Spartou?
Snížili jsme na 1:2, byli jsme v euforii. Nějaké šance tam byly, pak jsme udělali chybu. 3:1, 4:1 a bylo hotovo. Pak už jsme neměli sílu s tím něco udělat.

Sparta vede v sérii 2:0. Jak velký problém to je?
V play-off jsem zažil několik sérií, kdy jsme prohrávali 0:2 na zápasy. První dva zápasy jsme prohráli 1:6 a 1:7. Další zápasy jsme zvítězili 1:0 a 2:0, a celou sérii jsme vyhráli 4:2. Nevidím v tom problém. Pojedeme domů s tím, že půjdeme zápas od zápasu. Chci sem jet za stavu 2:2 a budeme na vlně my. Člověk nikdy neví, co se stane. My budeme bojovat a uvidíme, jak to dopadne.

Toto utkání bylo malinko jiné než to první. V čem?
Nevidím v nich rozdíl. Měli jsme dobrý pohyb. Hráli jsme dobře, akorát jsme neproměňovali šance, které jsme měli.

Po snížení na 1:2 jste vcelku rychle dvakrát inkasovali. Srazilo vás to na kolena?
Jste v euforii, snížíte a pak dostanete dva góly téměř během minuty, položí vás to. Ten tým už pak nemá takový elán.

Pojedete domů a požene vás vyprodaná hala. Může hrát roli to, že budete možná pod větším tlakem?
Hrajeme hokej před skvělými fanoušky, a to bude perfektní. A jestli jsme pod tlakem? Nevím z čeho. Kdyby to byl sedmý zápas, do toho prodloužení ve finále, tak řeknu, že jsme pod tlakem. Jdeme zápas od zápasu, zvládneme domácí zápas a budeme se dívat dál.

Já myslel za předpokladu 0:3 v sérii.
I kdyby to bylo 0:3, série nekončí. Budeme bojovat do poslední chvíle, v tom týmu to je. Cítil jsem to, když jsem přišel. Říkal jsem klukům, že je tady obrovské odhodlání a byla by škoda toho nevyužít.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....