Banes Motor České Budějovice
03.04.2022, Adam Pavlíček

Jedeme dál! Semifinále pokračuje pondělním zápasem

Tempo play off je bleskové, proto na Motor čeká druhý z úvodních klání semifinálové série se Spartou. Oproti nedělnímu brzkému startu padne úvodní buly zápasu až v 19:00 a živě ho bude vysílat Česká televize. Jihočeši budou chtít soupeři vrátit těsnou porážku z prvního duelu. Zatím jediným úspěšným střelcem v motoráckém dresu je Lukáš Pech, spoluhráči na něj budou chtít jistě navázat.

První zápas nabídl zajímavou podívanou, která nesla všechny prvky play off. V první třetině byl Motor střelecky aktivnějším týmem, na průběžném skóre se tento fakt nicméně nepromítl. Do kabin se šlo za smírného stavu 1:1. Ve druhé třetině už byli nebezpečnější hokejisté z hlavního města. Ze sedmáncti střel, které v prostředním dějství vyslali na branku, se uchytila jedna. A stačilo to, Filip Chlapík si tímto zásahem připsal rozhodující trefu. Nejlepším hráčem Sparty byl vyhlášen Vladimír Sobotka, na českobudějovické straně to byl Michal Vondrka. Dobrý výkon opět podal Dominik Hrachovina, když si připsal třiatřicet úspěšných zákroků.

Motor se musel v neděli obejít bez obránce Bindulise, který absentuje již delší dobu. Nově se mezi marody zařadil také Daniel Voženílek a ještě nestoprocentní Jindřich Abdul.

Na opačné straně ve sparťanském dresu na příležitost v semifinále čeká exbudějovický Zdeněk Doležal. Příliš prostoru mu trenérský štáb Josefa Jandače nedal ani ve čtvrtfinále. Nastoupil do hry až v pátém zápase, který skončil po více než sto minutách hry. Na soupisce našeho semifinálového soupeře pochopitelně figuruje také Miroslav Forman, který v Motoru hostoval v minulé sezoně. Forman si svými výkony řekl o místo přímo v první útočné lajně, hraje se Michalem Řepíkem a Vladimírem Sobotkou.

Sestava Motoru z prvního semifinálové zápasu: Hrachovina – Piskáček (A), Percy, Šenkeřík, Štich, Vráblík, Bučko, Štencel – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – Holec, Koláček, Karabáček – M. Beránek, J. Novotný, Valský – J. Ondráček, Pouzar, M. Hanzl.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....