Banes Motor České Budějovice
16.03.2022, Adam Černý

DOROST: Hráli jsme se suverénně nejmladším týmem v extralize, těší Milana Dančišina

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jedním z prvních celků, jenž zakončil své ligové putování, jsou dorostenci. O zhodnocení sezony se postaral hlavní trenér Milan Dančišin, který ale zároveň zdůraznil, že tým sezonu ještě zdaleka nekončí, čeká ho Memoriál Jana Marka, a také dva přípravné duely.

Ligová sezóna je za vámi. Jak byste ji zhodnotil krátce po jejím závěru?
Našim cílem byla záchrana extraligy a postup do play-off. První část jsme dokázali splnit, extraligu jsme zachránili. Bohužel vyřazovací boje nám utekly o pět bodů. Můžeme si za to sami, body jsme ztratili při prohrách s Technikou Brno, která nakonec spadla.

Narážíte na utkání s Technikou Brno. Byly to právě tyto ztráty, které vás po konci sezony nejvíce mrzí a stály vás vyřazovací boje?
Určitě zápasy na hřišti Techniky, či ztráty bodů v domácích duelech s Pardubicemi a Havlíčkovým Brodem, které jsme měli výborně rozjeté, to jsou body, které nám v konečném důsledku chybí v tabulce.

Co během dlouhodobé části sezony nejvíce trápilo tým, v čem jste se naopak nejvíce posunuli?
Hráli jsme se suverénně nejmladším týmem v extralize. To nás samozřejmě těší, kluci především ročníku 2006 udělali během sezony opravdu velký progres. Mužstvo se vyvíjelo, doplatili jsme na špatnou koncovku a ze začátku sezony jsme doplatili i na to, že kluci rok a půl téměř nehráli.

Byla dlouhá absence ligových zápasů výrazně tedy znát?
Určitě se to projevilo. I přesto, že jsme odehráli velké množství zápasů, tak jsme viděli na klukách, že se s přibývajícími utkáními výkony kluků opravdu zvedaly. Právě při ztrátách zápasů v závěrečných minutách či neproměňování šancí se ukázalo, že nám prostě chyběla ta zápasová praxe, která se ničím nenahradí.

Během sezony naskočilo několik dorostenců i do nejvyšší juniorské soutěže. To je také asi velké pozitivum.
To rozhodně. My jsme Martina Willmana přeřadili do juniorky díky dobrým výkonům a nedostatku obránců v juniorce již velmi brzo. Občas jsme si ho půjčili, ale převážnou část sezony hrál mezi juniory, kde byl platným členem. V závěru sezony se poté k němu přidali další hráči. Je to pro nás velké plus do budoucna.

Právě kategorie juniorů sestoupila z nejvyšší soutěže. Jak to ovlivní dorostence a co je v plánu s juniorským celkem?
Já doufám, že kategoriii dorostenců to do příští sezony nezasáhne, kluci zůstanou a tým bude pohromadě. Co se týká hráčů juniorky, tak stavíme takový tým, který by následující sezonu vybojoval postup zpět od nejvyšší soutěže, to bude naším prvořadým úkolem.

Jaký je výhled do příští sezony, budete pokračovat jako hlavní trenér dorostenecké kategorie?
Ano, u kategorie dorostenců budu pokračovat i v nadcházejícím ročníku. Jsem za to nesmírně rád a na práci s hráči se velmi těším.

Co tým čeká v následujících měsících?
I po skončení ligového ročníku nadále pokračujeme v tréninku, na ledě se budeme připravovat do poloviny dubna. 2. a 3. dubna nás poté čeká Memoriál Jana Marka v Jindřichově Hradci, kde budeme obhajovat vítězství ze srpna 2021. Turnaje se mimo nás zúčastní také domácí Jindřichův Hradec, Kometa Brno, Zlín a rakouský Salcburk. Mimo nás ještě také odehrajeme přátelská utkání s Lincem a Pískem, je toho před námi ještě dosti.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....