Banes Motor České Budějovice
26.02.2022, Michal Špírek

Výhru s Energií má Motor v živé paměti. Naváže na ni?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Další domácí zápas, další střetnutí s týmem, který bojuje o umístění ve dvanáctce nejlepších. Zápas s Litvínovem motoráci nezvládli, jak si poradí s Karlovými Vary? Utkání začíná v neděli v 17:00. Na utkání mohou přijít všichni držitelé permanentních vstupenek - více zde.

Z kabiny Motoru

Rychle zapomenout na páteční nezdar s Litvínovem a porazit Karlovy Vary - tak zní úkol Motoru pro nedělní večer. Marodku týmu rozšířil Kristofers Bindulis, kvůli zranění ruky bude tento bek Motoru v dalších zápasech chybět. Sedmnáctiletý Štěpán Maleček, který zažil v pátek extraligovou premiéru, nastoupil v sobotu v juniorské nejvyšší soutěži. Ani on ale týmu nepomohl, junioři Motoru podlehli Olomouci.

S Energií se Motor utkal velmi nedávno, 15. února si počínal na jejím ledě suverénně a vyhrál o čtyři góly.

Sestava z minulého utkání: Strmeň (41. Maleček) – Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – J. Ondráček, Koláček, Valský – Holec, Pech, Vondrka – Abdul, J. Novotný, D. Voženílek.

O soupeři - HC Energie Karlovy Vary

Vary po debaklu 0:7 v Třinci a další prohře 1:4 v Liberci v pátek zabraly - na svém ledě přestřílely Mladou Boleslav 5:3. "Jsme rád za výkon, který se nám povedlo předvést. Od prvního do posledního střídání všichni hráči odpracovali a odbojovali každé střídání," zněla slova kouče Mariška po utkání, do Budějovic tak přijede tým se zvýšenou dávkou sebevědomí.

Energie se pere o účast v osmifinále play-off, aktuálně drží jedenáctou pozici, k její udržení ale potřebuje bodovat, aby si za zády udržela dotírající Litvínov či Olomouc. Karlovy Vary ze zbývajících pěti zápasů sehrají tři venku (v Budějovicích, Mladé Boleslavi a Plzni), dva poté v domácím prostředí (se Spartou a v posledním kole s Litvínovem).

Po gólmanské výměně s Hradcem, kam zamířila dlouholetá gólmanská jednička Energie Filip Novotný, se příchozí Štěpán Lukeš oporou nestal. V bráně tak dostával příležitosti Vladislav Habal. Poslední utkání ale odchytal Lukeš, vysloužil si za svůj výkon pochvalu trenérů a dá se tak odtušit, že proti Motoru nastoupí jako jednička právě on. Zajímavost na závěr - Vary mají nejhorší bilanci z vhazování z celé extraligy. Buly centrům Energie nejdou, bude to jeden z faktorů, který pomůže Motoru k domácí výhře? A ještě v jednom ohledu je karlovarský celek nejhorší - statistici mu v průběhu sezóny napočítali jen 218 hitů (bodyčeků), oproti prvním Vítkovicím (472) jde o propastný rozdíl.

Sestava z posledního utkání: Lukeš – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, Pulpán (A), Weinhold – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Kulich – O. Beránek, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Průžek, Jiskra, Osmík.

Vzájemné zápasy:
12. kolo: Karlovy Vary - České Budějovice 3:5
Zápas se pro Jihočechy na západě Čech vyvíjel skvěle, když po první třetině byl ve vedení 3:0. Domácí sice dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale Motor svému soupeři znovu odskočil a v poslední části ještě vedení pojistil a zvítězil 5:3.

27. kolo: České Budějovice - Karlovy Vary 2:5
Motor se v druhém vzájemném střetnutí sezony musel smířit s porážkou. Srazila ho špatná produktivita. To, co o třech bodech jejich soupeře rozhodlo, byl hattrick karlovarského kapitána Tomáše Vondráčka, který všechny tři zásahy zaznamenal v oslabení.

42. kolo: Karlovy Vary - České Budějovice 0:4
Výhru korunoval prvním vychytaným čistým kontem v sezoně Jan Strmeň. Gólově se v utkání prosadili postupně Lukáš Pech, Jakub Valský, Martin Hanzl a střelecký účet českobudějovického celku uzavřel Stuart Percy v přesilové hře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....