Banes Motor České Budějovice
18.02.2022, Redakce

Gameři Motoru odehrají v sobotu předkolo. Překvapí v esport lize Kometu?

Základní část ENYAQ hokejové ligy je za námi a už v sobotu 19. února začíná předkolo play-off, kde se utkají o postup do čtvrtfinále týmy umístěné na 5. – 12. místě. Motor skončil po základní části na posledním postupovém místě, jeho soupeřem budou gameři Komety Brno.

Enyaq Hockey League je unikátní projekt představující videoherní NHL 22 ligu v České republice, která se hraje na konzolích PlayStation 5. Své zástupce vyslal do EHL každý z 15 týmů Tipsport extraligy. V Grand finále se utká 8 nejlepších týmů, které se společně poperou o finanční odměnu ve výši 150 000 Kč a další zajímavé ceny od partnerů (ŠKODA AUTO, Tipsport, Radegast).

Motor obsadil 12. příčku s bilancí čtyř výher a deseti porážek a vybojoval si právo startovat v předkole. Českobudějovická trojice gamerů se postaví favorizované Kometě, která skončila po základní části pátá. Za Motor v základní části EHL hráli Tejkyyy, silaksson, ReVoes77 a karabina. Předkolo se odehraje v sobotu 19. února v prostředí brněnského Radegast Sport Pubu na náměstí Svobody. Vítězové sobotních sérií předkola postoupí do čtvrtfinále, které se hraje hned v neděli 20. 2. 2022 na stejném místě. Jasnými čtvrtfinalisty jsou první 4 týmy po základní části EHL. Semifinálové zápasy a zápasy o zlato a 3. místo jsou naplánovány na sobotu a neděli 26. a 27. 2. 2022. Proběhnout by měly v pražském studiu Grunex.

Sobotní předkolo play-off půjde sledovat na následujících platformách, střetnutí Motoru s Brnem je na programu předkol jako třetí v pořadí s předpokládaným startem v 17:00 hod.:
- Youtube
- Twitch
- Web

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....