Banes Motor České Budějovice
28.01.2022, Tomáš Kobera

Jan Štencel po skalpu Ocelářů: Třinec vede tabulku, takže skvělé dva body

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Vítězný zápas 46. kola proti třineckým Ocelářům hodnotil nejproduktivnější obránce Motoru Jan Štencel. Sám se na výhře podílel třemi asistencemi, včetně té u rozhodující trefy Jakuba Valského. Jak viděl utkání přímo z ledové plochy a jak cenné jsou získané dva body podle budějovického obránce?

Honzo, konečně se povedlo vstřelit Třinci gól, navíc je z toho hned výhra. Jak utkání hodnotíte z vašeho pohledu?
Tak samozřejmě důležité dva body. Byl to náročný zápas, věděli jsme, že Třinec je velmi kvalitní mužstvo, a že to nebude jednoduché utkání. To se potvrdilo, ale naštěstí jsme konečně dali nějaké góly a hned ten zápas vypadal jinak. Za mě parádní dva body a jdeme dál.

Dnes padalo hodně gólů v přesilovkách na obou stranách. Vy jste asistoval u dvou branek Martina Hanzla právě v početní výhodě. Značí dvě využité přesilovky jisté zlepšení oproti předchozím utkáním?
No já v to doufám, jelikož naše přesilovky byly poslední dobou celkem tragické, takže snad se to trošku zvedne. Ty góly z přesilovek potřebujeme, protože od formací, které ty přesilovky trénují, se góly očekávají. Konečně dneska nějaký padl, na druhou stranu jsme ale byli strašně moc vylučovaní, což nás taky sráží a musíme si na to dát pozor.

Vy jste s 19 body nejproduktivnějším bekem Motoru. Sledujete tyto statistiky a jsou pro vás důležité?
Určitě ne. Samozřejmě jsem rád, když se vyhrává a dokážu nějak pomoct týmu, jelikož se to zde ode mě očekává, ale důležité jsou ty body, které děláme jako tým, a to, že stoupáme tabulkou nahoru.

Na konci druhé třetiny jste tam měl potyčku s Milošem Romanem. Můžete přiblížit o co v tom souboji šlo?
To bylo takové malinké pošťuchování. Dohrál mě, tak jsem si to nenechal líbit, ale nebylo to nic velkého.

Do třetí části na vás Třinec vlétl a rychle vyrovnal. Následně vás pak držel pod tlakem ve vlastním obranném pásmu, což asi nebyl ideální scénář. Co jste si říkali v kabině před třetí třetinou?
Tak stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Vlétli na nás a bohužel jsme dostali, troufnu si říct, trošku náhodný gól a rázem ta třetina byla hodně vyrovnaná. Naštěstí jsme to dotáhli do prodloužení, kde jsme získali bonusový bod a zvládli jsme to.

Vzhledem k vývoji zápasu to berete spíše tak, že jste dva body získali, nebo jeden bod ztratili?
Já si myslím, že rozhodně dva body získali, jelikož Třinec je vedoucí mužstvo tabulky, takže za mě skvělé dva body. Tým odvedl parádní práci a všichni kluci makali naplno.

Vy jste asistoval i u toho vítězného gólu. Jak jste viděl celou situaci přímo z ledu?
Tam Valda vzal puk, projel všechno, co mu stálo v cestě, vystřelil a nějak se to odrazilo, dostal jsem puk za bránu a nahrál jsem to Pecháčkovi. Ten bohužel nedal hned z první střely, ale naštěstí se tam Valda skvěle zorientoval, zametl to do brány a mohli jsme zvedat ruce.

Teď vás čekají další utkání, nejprve v neděli v Liberci a pak v úterý doma se Zlínem. Co pozitivního si z dnešního zápasu přenesete dál?
Hlavně to, že můžeme hrát s každým. Když hrajeme ten náš agresivní hokej a hodně bruslíme, tak to pak vypadá z naší strany úplně jinak. Budeme se chtít tohohle držet a nepustit Liberec vůbec do hry, samozřejmě hodně střílet, což se dnes povedlo a odvézt co nejvíce bodů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....