Banes Motor České Budějovice
03.01.2022, Michal Špírek

Retro zápas je tu! Motor se doma utká s Mladou Boleslaví. Na Hokejka TV přenos zdarma!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V úterý Motor uspořádá další hokejovou událost. Utkání 38. kola jej svedlo dohromady s Mladou Boleslaví a vznikla ideální šance si připomenout výročí 85 let od prvního ligového zápasu obou týmů. Motor i Boleslav nastoupí v retro dresech a bude se jistě na co koukat! Děkujeme všem partnerům, kteří umožnli odehrát utkání v dresech bez jejich reklam. Vzhledem k platným opatřením a limitaci počtu diváků na zápasech mohou na utkání s Boleslaví přijít permanentkáři ze sektorů A2, A3, A4, D3, D4 a D5. Zápas začíná v 17:30. Pokud se na utkání nedostanete, můžete využít přenosu na Hokejka TV, a to zdarma!

Z kabiny Motoru

Oproti prosinci, ve kterém České Budějovice sehrály sedm zápasů, čeká v lednu na Motor skutečně nabité období. Celkem 12 utkání! A vše odstartuje střetnutím s Mladou Boleslaví. "Nebude to jednoduché, ale jsme hokejisti a hokejisti chtějí stále hrát. Máme šanci se ukázat, v krátkém časovém horizontu musíme ukázat sílu týmu. V této části sezóny bude každý hráč extrémně důležitý," zdůrazňuje Jaroslav Modrý před ostrým lednovým programem.

V rámci přípravy absolvoval Motor v neděli otevřený trénink na Hluboké. Hráči odpoledne cvičili v posilovně, následně zamířili na trénink. "Bylo to krásné. Splnilo to, co mělo. Klukům jsme chtěli zpestřit přípravu, připravit je na utkání, ale zároveň ukázat lidem retro dresy, které budeme mít na sobě proti Boleslavi. Vyšlo počasí, prostředí na Hluboké je krásné," pochvaloval si akci kouč Jaroslav Modrý. Ten trénink řídil i s pomocí mikrofonu, aby si přítomní fanoušci atmosféru tréninku Motoru ještě více užili. "Musel jsem se trochu hlídat," přiznává s úsměvem trenér: "Snažil jsem se hráče povzbuzovat, zároveň vysvětlovat přítomným lidem, co na ledě děláme." Na tým bylo připraveno několik cvičení, poté si dvě skupiny motoráků zahrály proti sobě.

Byť Mladá Boleslav schytala v posledním zápase debakl, Modrý varuje před jejími kvalitami: "Je to dobře bruslící tým, svůj hokej má založený na pohybu, agresivitě. V tom se musíme soupeři vyrovnat, hrát chytrý inteligentní hokej a použít naši sílu - kreativitu v ofenzivní zóně." Motor chce uspět a nejlépe stáhnout aktuální čtyřbodové manko na Boleslav na rozdíl jediného bodu.

Na marodce zůstává útočník Matouš Venkrbec, u něhož se situace zlepšuje, ale do utkání ještě nezasáhne. Stejně jako obránce David Štich, který je po operaci lokte a od hokeje si musí na chvíli odpočinout. Chybí rovněž Matěj Toman. V pondělí se vrátil ze zámoří z předčasně ukončeného šampionátu dvacítek Tomáš Chlubna. Trenéři mu poskytli čas na to strávit dva dny s rodinou, do přípravy Motoru naskočí ve středu.

Sestava z minulého utkání: Hrachovina – Percy, Bučko, Šenkeřík, Piskáček, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech, Gulaš - Abdul, Novotný, Z. Doležal – Vondrka, Ondráček, Valský – Beránek, Hanzl, Karabáček.

O soupeři - BK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav patří k týmům, které měly lepší výsledky v úvodu sezóny. Od začátku listopadu čekají svěřenci Radima Rulíka na alespoň dva vítězné zápasy v řadě, výhry Boleslavi střídají porážky. V posledním utkání Bruslaři ostudně padli se Spartou 0:7. "Prospěje nám, když tento zápas hodíme za hlavu, protože Sparta byla ve všech aspektech lepší," nezastíral kouč Boleslavi Radim Rulík.

Už posedmé v sezóně se Boleslavi stalo, že nevstřelila v utkání ani gól. Na ten se Boleslavští nadřou - dosud za 35 zápasů dali 81 branek, méně už jich vstřelily jen Vítkovice (80), Liberec (79) a Zlín (65).

Jasně nejproduktivnějším hráčem úterního soupeře je Pavel Kousal, nejlepším střelcem je ale s 11 góly Jakub Kotala. Mezi beky se nejvíce daří Martinu Ševcovi a Pavlu Pýchovi. Exbudějovický obránce v sezóně zatím nasbíral 11 bodů. Takřka rovným dílem se o odehranou porci zápasů podělili brankáři Gašper Krošelj a Jan Růžička.

Rovněž Mladá Boleslav odehraje zápas v retro dresu - jeho podobu si můžete prohlédnout zde.

Sestava z posledního zápasu: Krošelj (21. Růžička) – Pýcha, Ševc (C), Šidlík, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad – Pospíšil, Fořt, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Kelemen, Raška, Claireaux – Eberle, Bičevskis, Stránský (A).

Vzájemné zápasy:
8. kolo: České Budějovice - Mladá Boleslav 1:6
Boleslav vyhrála v každé ze třetin, jediným úspěšným střelcem Motoru byl Milan Gulaš.

23. kolo: Mladá Boleslav - České Budějovice 1:4
Motor odjížděl do Boleslavi značně oslabený. Tým se ale semknul, předvedl soustředěný výkon a odvezl si z ledu Mladé Boleslavi tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....