Banes Motor České Budějovice
27.12.2021, Jiří Michal

Po čtyřech dnech volna přichází těžký test. Zlomí Motor bilanci s Plzní na svou stranu?

Po neúspěšném utkání s Olomoucí je potřeba se rychle oklepat, na led Budvar arény zavítá silná Plzeň, se kterou má letos Motor vyrovnanou bilanci. Zápas se hraje v úterý od 17:30.Na zápas mohou vzhledem k platným opatřením a limitaci počtu fanoušků přijít permanentkáři ze sektorů C4, C5, C6, C7, D2, D3 a D4. Apelujeme na fanoušky, kteří na zápas vzhledem k sektoru budou mít přístup, ale nebudou moci přijít, aby svá místa v aplikaci přeposlali nebo uvolnili jiným (více zde).

Z kabiny Motoru

Hráčům Českých Budějovic se příliš nepovedl vánoční duel s Olomoucí, ve kterém nakonec utrpěli porážku poměrem 1:3. Motor si sice dokázal vypracovat spoustu slibných šancí, selhal však v koncovce. Jediným střelcem Motoru se stal Jindřich Abdul. V době, kdy každý bod může znamenat třeba i několikastupňový posun v tabulce, Jihočeši potřebují najet na vítěznou vlnu nejlépe již v následujícím utkání s Plzní. „My jsme proti Olomouci nehráli vůbec špatně, vytvořili jsme si poměrně slušné šance, akorát nám chyběla produktivita. Snaha a píle od kluků vidět byla,“ komentoval poslední duel hlavní kouč Motoru Jaroslav Modrý. Aktuálně se Motor nachází na jedenácté příčce se ziskem 44 bodů, což je o pět bodů více než čítá zisk třináctých Karlových Varů (Motor má o dva odehrané zápasy méně).

Nejproduktivnějším hráčem kádru je i nadále Lukáš Pech, jenž plní i pozici nejlepšího střelce mužstva. Ve 31 odehraných duelech nasbíral již 34 bodů zásluhou třinácti přesných střeleckých pokusů a jedenadvaceti asistencí. Hned v závěsu se v týmových statistikách nachází Milan Gulaš, jenž nastřádal o čtyři body méně (12+18). Jasnou jedničkou Motoru je i nadále Dominik Hrachovina, který svého parťáka pustil do brankoviště pouze ve třech případech.

„Plzeň je klub, jehož herní styl je založený na pracovitosti a bruslení. Soupeři nedávají žádný prostor a agresivně přistupují s vysunutým napadáním. Musíme být připraveni na rychlý hokej, rychle rozehrávat a netahat zbytečně puky do naší třetiny. Po krátké pauze jsme kvalitně potrénovali a doufáme, že ty věci z tréninku přeneseme i do utkání. Musíme se zlepšit především v koncovce,“ zhodnotil situaci před utkáním lodivod českobudějovické střídačky.

Na dotazy ohledně marodky Modrý uvedl, že v nejbližší době by měl nastoupit Stuart Percy, jenž s týmem již trénuje. David Štich a Matouš Venkrbec zůstávají nadále mimo hru a v nejbližších dnech se jejich návrat neočekává.

Sestava Motoru z minulého utkání: Hrachovina – Šenkeřík, Piskáček (A), Bindulis, Bučko, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech (A), Gulaš (C) – Vondrka, J. Ondráček, Valský – Abdul, J. Novotný, Z. Doležal – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček.

O soupeři – HC Škoda Plzeň

Plzeňský kádr i letos patří k nejlepším v celé lize. Start sezony byl sice v podání Indiánů značně nejistý, nyní se však nachází na čtvrtém místě s náskokem osmi bodů na pátou Kometu a ztrátou čtyř bodů na třetí Pardubice. Škodovka se může pyšnit především výbornou úspěšností v početní nevýhodě. S 88,6 % se nachází úplně na špici tabulky všech celků, přitom inkasovala již 308 trestných minut. I přesilovky patří k největším zbraním svěřenců Václava Baďoučka a Miloše Říhy mladšího. Lepší úspěšnost čítá již pouze Třinec.

V ofenzivní činnosti se perfektně chytil na západě Čech Michal Bulíř, jenž nastřílel již 17 branek a na 19 jich přihrál. Ve střeleckých statistikách mu sekunduje švédský útočník Ludwig Blomstrand, jenž vsítil o jeden gól méně. V brance dosud dostával největší důvěru Miroslav Svoboda. Dvojkou Plzně je Dominik Pavlát, který má o něco horší čísla než jeho kolega.

Sestava Plzně z posledního zápasu: Svoboda (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Budík, Kvasnička, J. Kindl (C), Kremláček – Dzierkals, Mertl, J. Dufek – F. Suchý, Bulíř, Schleiss – Blomstrand, Kodýtek (A), G. Thorell – M. Lang, F. Přikryl, Adamec.

Vzájemné zápasy:
6. kolo: České Budějovice – Plzeň 3:4 pp
Zápas po celých šedesát minut byl velmi vyrovnaný, Plzeňanům se však lépe povedla druhá perioda a Motor dokázal odpovědět až v poslední třetině. V prodloužení vystřelil výhru hostů Petr Kodýtek.

21. kolo: Plzeň - České Budějovice 3:4 sn
V tomto utkání hráči Motoru ztráceli již od samého začátku utkání a své manko museli dotahovat opět v poslední periodě dvěma góly. V nastaveném čase však již tentokrát gól nepadl a rozhodnout musely samostatné nájezdy. Rozhodující trestné střílení zapsal Martin Hanzl.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....