Banes Motor České Budějovice
23.12.2021, Pavel Mádl

Zápas jsme si prohráli nemohoucností v koncovce, je přesvědčený navrátilec Zdeněk Doležal

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Po minulé sezoně odcházel do pražské Sparty s vizitkou nejproduktivnějšího hráče týmu. Navrátivší útočník Zdeněk Doležal, jehož angažmá v týmu z hlavního města mu nevychází tak, jak by si představoval, přichází tak znovu do českobudějovického Motoru, kde se dohodl na hostování do konce ledna. Šikovný forvard sehrál první zápas za Motor v tomto ročníku v úterý na ledě Zlína, kde gólem přispěl k výhře 5:2. V předvánočním domácím střetnutí proti Olomouci předvedl kvalitní výkon, ovšem Jihočeši duel nezvládli a vánoční dárek v podobě vítězství si nenadělili.

Zdeňku, kde hledat příčiny toho nepovedeného zápasu?
Myslím, že to bylo naší nemohoucností v koncovce. Šancí bylo dost, ale jeden gól je málo, na ten se nedá vyhrát. Dvě nedorozumění v obraně soupeř potrestal, my nikoliv.

Přispěl k tomu i skvělý výkon Branislava Konráda v brance?
Určitě. Na něm to mají postavené už několik let. Společně s Davidem Krejčím jsou klíčovými hráči.

Mohla hrát velkou roli inkasovaná branka těsně po vyrovnání?
Samozřejmě. To je jedna z věcí, které se nemůžou stávat. Dostali jsme gól. Místo toho, abychom byli na vlně, tak jsme opět inkasovali. Od pana Prospala jsem se naučil, že střídání po inkasovaném gólu je velmi důležité. Bohužel nás to dnes stálo vítězství.

Zažil jste návrat v Budvar aréně jako hráč Motoru, byť pouze s tisíci diváky. Jaký byl?
Byl komornější. Doufám, že se to brzo opět rozvolní, lidé nám tu chybí. Cítím se tady skvěle, jsem mezi lidmi, kteří mě mají rádi, je to moc hezký pocit. Také doufám, že bude přibývat více výher, protože jsem sem nepřišel prohrávat.

Na ledě trávíte opět mnoho času při přesilovkách, kdy pálíte z prostoru levého kruhu. Bude to vaše stěžejní role v zápasech?
V posledních dvou zápasech jsme v přesilovkách vcelku úspěšní, ale nehrajeme jich tolik. Musíme si jich vynutit více. Přesilovky rozhodují zápasy a je to jedna z mých rolí, kvůli které jsem tady. Musíme také přidat v produktivitě při hře 5 na 5, ale myslím, že si to sedne.

Jak došlo k vašemu hostování? Měl jste už předtím nějaké predikce, že by to mohlo nastat?
Něco jsem zaslechl. Nevím, co na tom bylo pravdy. Teď se mi to rozleželo v hlavě, takže jsem se do toho skrz agenta zapojil i já. Jsem rád, že tady jsem. Po hokejové stránce mi to může jenom pomoct a uvidíme, jak to dopadne dál.

Budou Vánoce. Kde je s rodinou budete trávit? V Budějovicích, nebo v Praze?
V Praze. Už jsem rodinu čtyři dny neviděl, což se mi dlouho nestalo, a stýská se mi. (úsměv) Vyšlo nám to, protože 26. prosince máme volno (příští zápas Motor odehraje 28. prosince) a můžeme si užít dva dny volna navíc. Moc se na to těším.