Banes Motor České Budějovice
22.12.2021, Michal Špírek

Přinesou vánoční dresy štěstí? Motor vyzve v Budvar aréně Olomouc

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motor do utkání s Olomoucí vstoupí ve čtvrtek v 17:30. V rámci tradice vánoční motorácké charity bude utkání věnováno centru ARPIDA. Na zápas mohou vzhledem k platným opatřením a limitaci počtu fanoušků přijít permanentkáři ze sektorů A5, A6, B1, B2, B3, B4, B5, C1, C2, C3, D1, D3 a D4. Apelujeme na fanoušky, kteří na zápas vzhledem k sektoru budou mít přístup, ale nebudou moci přijít, aby svá místa v aplikaci přeposlali nebo uvolnili jiným (více zde).

Z kabiny Motoru

Kladno a v posledním zápase i Zlín pokořeni, jedeme dál! Dalším soupeřem Motoru bude v domácím prostředí Olomouc, kterou dokázali Českobudějovičtí v obou vzájemných zápasech porazit shodně 5:2. Tak že by do třetice všeho dobrého? Olomouc je v sezóně oblíbeným týmem Milana Gulaše - v obou zápasech nasbíral proti ní po třech kanadských bodech.

Motoru v posledním zápase nakonec chyběli obránce Stuart Percy a útočník Matouš Venkrbec, oba odstoupili kvůli zdravotním problémům z posledního předzápasového tréninku. Premiérový start v extralize si připsal na zlínském ledě devatenáctiletý junior Jiří Remta. Hvězdou zápasu byl vyhlášen obránce Jan Štencel, který vstřelil důležitý úvodní gól a přidal rovnou dvě asistence.

Sestava Motoru z minulého utkání: Hrachovina – Šenkeřík, Piskáček, Bindulis, Bučko, Štencel, Vráblík, Remta – Holec, Pech, Gulaš – Abdul, Novotný, Doležal – Vondrka, Ondráček, Valský – M. Beránek, Hanzl, Karabáček.

O soupeři - HC Olomouc

Olomouc už nepodává tak přesvědčivé výkony jako v úvodu sezóny a odráží se to na výsledcích, Olomoučtí se propadli na 12. místo. Ale ve vyrovnané tabulce mají vyšší příčky stále na dosah, třeba na Motor ztrácí jen tři body. Českobudějovickým tak půjde i o to, udržet si soupeře za svými zády. Kohouti v posledním zápase nestačili na Plzeň (2:5). "Nabídli jsme soupeři jednoduché góly. Náš výkon nebyl úplně dobrý. Plzeň zasloužené vyhrála a jede vesele domů. My máme na čem dělat, na čem pracovat," hodnotil utkání kouč Zdeněk Moták.

Po vážném zranění se poprvé alespoň na lavici náhradníků vrátil brankář Konrád. Olomoučtí spoléhají na údernou dvojici Jan Káňa a David Krejčí - oba jsou v elitní desítce bodování extraligy. V posledním zápase se ale Kohouti museli obejít bez Káni. Čtvrtým nejvytěžovanějším hokejistou extraligy je se 702 odehranými minutami bek Jiří Ondrušek (průměrný ice time 24:14). Pozor si musí Jihočeši dát na vyloučení, přesilové hry umí Olomouc využívat (4. nejlepší v extralize).

Sestava Olomouce z posledního zápasu: Lukáš (Konrád) – A. Rutar, T. Černý, Švrček (C), Rašner, L. Mareš, Řezníček – V. Tomeček, David Krejčí (A), Michal Kunc – Kusko, J. Knotek (A), Klimek – Navrátil, P. Kolouch, Strapáč – Burian, Nahodil, Bambula.

Zápas pro ARPIDU

V utkání, které bude moderovat patron centra Arpida Jiří Mádl, bude probíhrat i tradiční sbírka a bude možné si koupit i perníčky od společnosti REJ food. Přispět můžete i pomocí DMS ARPIDA 30, DMS ARPIDA 60 či DMS ARPIDA 90 na číslo 87 777. Děkujeme tímto všem partnerům klubu i celé extraligy, kteří dovolili nechat vytvořit vánoční dresy zcela bez reklam, jmenovitě jde o statutární město České Budějovice, Jihočeský kraj a společnosti ČEZ, OIG Power, Energie AG a FCC. Na charitativní sbírku přispěla i společnost E.ON. Všem děkujeme a věříme, že se připojí i spousta z vás, fanoušků!

Motor tedy proti Olomouci nastoupí v jedinečných vánočních dresech. Právě ty si můžete vydražit a přispět tak zároveň na dobrou věc. Stejně tak si můžete pořídit i speciální masku Dominika Hrachoviny, kterou si ve vánočním provedení nechal zhotovit právě u příležitosti tohoto zápasu. Hrachovina v masce do utkání nastoupí. A unikátní možností jsou také portréty hráčů Motoru malovaných dětmi z Arpidy. Vše můžete vydražit V JIŽ PROBÍHAJÍCÍ AUKCI!

Vzájemné zápasy:
4. kolo: České Budějovice - Olomouc 5:2
Skóre otevřeli hned v úvodu Jihočeši gólem Milana Gulaše. Vedení si Motor udržel až do konce zápasu, Kohouti pouze dotahovali.

19. kolo: Olomouc - České Budějovice 2:5
České Budějovice zažily v Olomouci snovou první třetinu. Nejprve se svým prvním gólem sezóny předvedl David Štich, další góly přidali po bezchybně sehraných akcích parťáci Pech s Gulašem a bylo to 3:0. Domácím zase patřilo druhé dějství, po kterém už byl náskok Motoru pouze jednobrankový. Důležitý gól na 4:2 si připsal Jiří Novotný a Modrého svěřenci už si tři body vzít nenechali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice