Banes Motor České Budějovice
19.12.2021, Michal Špírek

Milan Gulaš se stal nejproduktivnějším hráčem Channel One Cupu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Český tým zaznamenal v rámci dalšího turnaje Euro Hockey Tour tři porážky. Českobudějovický kapitán ale prokázal, že dokáže bodovat i na mezinárodní scéně. Skóroval v každém zápase a stal se s pěti body nejproduktivnějším mužem celého turnaje.

Milan Gulaš se dočkal reprezentačních startů po dvou letech. Nejprve to vypadalo, že se mu opět nevyhne smůla, která ho co se reprezentace týče pronásleduje - úvodní test na covid-19 mu totiž vyšel pozitivně. Naštěstí to byl jen planý poplach, opakované testy již ukázaly negativní výsledek a Gulašově startu na turnaji Channel One Cup tak nic nebránilo.

Gulaš nastupoval v první útočné formaci po boku centra Jana Kováře. A právě tito dva hráči se postarali o všechny branky českého týmu na turnaji. V úvodním zápase s Finskem hraném v Praze měl Gulaš bilanci 1+1, když si přihrávku kapitána Motoru srazili Finové jedenáct sekund před koncem 60. minuty do branky a utkání tak nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy. V nich se ovšem ani Gulaš neprosadil. V utkání s Ruskem pak českobudějovický zástupce pouze mírnil povedenou ránou porážku 2:5. V nedělním střetnutí se Švédy se pak Gulaš prosadil po samostatném úniku, následně připravil branku Kovářovi, ale ani to českému týmu k bodovému úspěchu nestačilo. Gulaš byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Milan Gulaš se s pěti body stal nejproduktivnějším hráčem turnaje a hlasitě se přihlásil o místo v případné olympijské nominaci. "Přijel jsem s úmyslem udělat co nejlepší práci, odvést nejlepší výkon. Klidně to mohly být moje poslední zápasy v národním týmu," říkal útočník po utkání přítomným novinářům, do bližšího hodnocení týmových představení se pouštět nechtěl. "Osobní pocit je taky všelijaký. První dva zápasy jsem se vůbec necítil dobře, tempo je samozřejmě vysoké. I trenéři nám dali najevo, že s námi nebyli spokojení. Sám si to musím pocitově vyhodnotit. Kdyby kluci z NHL nejeli, nechci někde haprovat a kazit jim hru. Moc si ale přeju, aby jeli, protože tak to má být," prohlásil Gulaš. Ten je nyní jediný gól od vstupu do Klubu hokejových střelců deníku Sport za 250 branek v součtu v domácí nejvyšší soutěži a reprezentaci. Před ním tohoto úspěchu dosáhlo jen 70 českých hokejistů. A pozor, blízko této metě je i Lukáš Pech, tomu chybí pouhé dvě branky!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....