Banes Motor České Budějovice
20.12.2021, Michal Špírek

Už s Doležalem v sestavě vzhůru na Zlín

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zlín je v tabulce poslední, Českobudějovičtí si s ním poradili v obou odehraných střetnutích. Jak dopadne další, úterní měření sil? Zápas začíná v 17:30, duel hostí před maximálně tisícovkou diváků Stadion Luďka Čajky.

O soupeři - PSG Berani Zlín

Zlín touží odvrátit sestup do první ligy. Právě opuštění poslední příčky, znamenající automatický pád o patro níže, je jasným cílem Beranů. Ještě před nedávnem se tento úkol jevil jen jako obtížně splnitelný, vždyť v polovině listopadu měl Zlín ztrátu na předposlední Kladno třináct bodů. Jenomže během osmi zápasů po listopadové přestávce (4 výhry, 4 porážky) ji stáhl o osm bodů. „Dlouho mě hrozivé bodové manko nedalo vůbec spát. Uvidíme kolem Vánoc, jestli jsme na dobré cestě, ale určitě se nám teď lépe dýchá při pohledu na současnou pětibodovou ztrátu,“ sdělil zlínskému klubovému webu brankář Libor Kašík.

Toho těší, že Zlínu pomohla ke vzepětí i trojice posil se zkušenostmi z KHL - útočníků Michasenoka, Zabuzovse a obránce Mamčicse. „Nechci to zakřiknout, ale jeví se dobře. Kluci jsou mladí, hrají o své jméno. Mají ideální podmínky prosadit se, neboť extraliga je kvalitní soutěž. Navíc bojují za Zlín a bylo to skvěle poznat na Kometě, když jeden z nich udělal chybu. Dlouho po zápase byl zdrcen a zklamán. Tak má tým fungovat, všichni včetně zahraničních hráčů chceme vyhrávat! Jsem rád, že srdcem bojují za Zlín. Zapadli do týmu skvěle a hodně nám ještě pomůžou,“ myslí si Kašík, jeden z hráčů, na kterém ve Zlíně stojí největší tíha zodpovědnosti.

Sestava Zlína z posledního zápasu: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec (A), Suhrada, Ferenc, Žižka, M. Novotný - Okál, Honejsek, Mallet - Flynn, P. Sedláček (A), Kubiš (C) - Michasenok, Hejcman, Zabusovs - Fryšara, R. Veselý, Vopelka. Trenéři: Jenáček, Rob, Martin Hamrlík, Hrazdira.

Z kabiny Motoru

Motor před reprezentační pauzou uhrál velmi důležitou výhru nad předposledním Kladnem a teď by rád navázal ziskem bodů na ledě Beranů. V týmu minimálně do konce ledna došlo ke změně, kdy Voženílka nahradil střelec Zdeněk Doležal s cílem zvýšit produktivitu útoku Motoru. „Hlavně jsem vnímal, že mě tady chtějí trenéři, vedení klubu i ostatní kluci. Cítím se tady dobře a mám tady spoustu lidí, kteří o mě stojí. To je na tom asi to nejhezčí,“ svěřil se Deníku Doležal. A jak jeho angažování okomentoval kouč Jaroslav Modrý? "Doležal si v Motoru při svém působení vydobyl silnou pozici, doufáme tak, že nám přinese další zbraň. Daniel pro nás hrál také výborně, je to velký, silný kluk, ale holt, když něco chcete, musíte také něco dát. Věříme, že Doležal pomůže týmu v tom být produktivnější a že přispěje k vytvoření druhé úderné formace," řekl trenér. Ve Zlíně by Doležal měl nastoupit po boku Hanzla s Vondrkou.

Svěřenci Jaroslava Modrého měli v průběhu reprezentační přestávky dva volné dny. "Osahali jsme si zase náš herní systém a vyzkoušeli jsme si věci, které jsme v poslední čtvrtině nedělali zase až tak dobře. Snažili jsme se připravit tým tak, abychom byli dobře nachystaní na další pokračování soutěže," sdělil kouč Modrý v rozhovoru pro Deník.

Ve Zlíně se po návratu z reprezentační akce představí Milan Gulaš, pro jehož výkony na Channel One Cupu měl Modrý jen slova uznání: "Milan byl jeden z mála hráčů, který snesl přísnější měřítko. Spolu s Honzou Kovářem odvedli kus práce. Jejich vazba se mi líbila a hráli spolu velmi dobře." Reprezentační starty má za sebou v dresu slovenského národního týmu rovněž obránce Martin Bučko.

V posledním zápase před přestávkou absentoval útočník Venkrbec, ten je nyní připraven nastoupit a na marodce Motoru tak zůstává pouze Matěj Toman. Jiří Novotný je s klubem dohodnut na pokračování svého angažmá zatím do konce kalendářního roku.

Sestava Motoru z minulého utkání: Hrachovina – Bindulis, Percy, Vráblík, Štencel, Šenkeřík, Piskáček, Štich – J. Ondráček, Pech, Gulaš – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Novotný, D. Voženílek, Valský – M. Beránek, Holec, Karabáček.

Vzájemné zápasy:
3. kolo: Zlín - České Budějovice 3:4
Za Jihočechy se dvakrát trefil kapitán Milan Gulaš a po jedné brance skórovali Matěj Toman a také Jan Štencel, jehož branka se ukázala jako vítězná.

16. kolo: České Budějovice - Zlín 4:2
Jihočeši se dvakrát dostali pod výsledkový tlak, ale z nejhoršího spoluhráče dostali svými trefami obránci Kristofers Bindulis a Stuart Percy. Důležitou výhru na stranu Motoru vystřelil Miroslav Holec, tři body jistil při power-play soupeře Lukáš Pech.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....