Banes Motor České Budějovice
10.12.2021, Michal Špírek

Zase se posuneme tabulkou nahoru, věří motorák druhé čtvrtiny Lukáš Pech

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V rámci druhé čtvrtiny odehrál Pech všech třináct utkání, ze kterých nasbíral patnáct bodů (6+9), stal se tak za toto období nejproduktivnějším hráčem Motoru a po Dominiku Hrachovinovi převzal titul motoráka odehrané čtvrtiny základní části extraligové sezóny. Jak si Lukáš Pech poradil s otázkami fanoušků? Dotazován byl na svou výšku, zuby nebo třeba jakou pozici má v českobudějovické kabině.

Lukáš Pech má sezónu rozjetou na svůj osobní rekord co se získaných bodů týče. Sám ale upřednostňuje především týmový výsledek, kdy připomněl, že hlavním cílem Motoru je postup do play-off. Z aktuálních výsledků si tak hlavu příliš nedělá a vyhlíží další utkání. "Nevychází nám teď úplně přesilovky, ani jich nehrajeme tolik, jako ze začátku sezóny, což se do zápasů promítne. Nedáváme tolik gólů. Zápasy ztrácíme našimi chybami, dostáváme laciné góly. Jsme v polovině extraligy, tabulka je našlapaná, každý chce hrát nahoře. Můžeme dvakrát vyhrát a zase se posuneme tabulkou. Je to vyrovnané, neberu současný stav jako nějakou krizi," shrnul nejproduktivnější hráč Motoru.

Zkušený útočník je v Motoru navýsost spokojený. "Budějovice jsou krásné město, bydlím kousek od zimáku, na zápas dojíždím na kole. Což je pro mě velká výhoda, než když jsem v Praze každý den cestoval hodinu tam a zpátky," vypíchl Pech. A nemůže si vynachválit diváckou podporu: "Věděl jsem, že tu chodí spousta fanoušků, že je zimák napráskanej, ale že se to udrží i v téhle covidové situaci a chodilo v průměru skoro 6000 lidí, z toho jsem byl strašně nadšenej. Bohužel teď to epidemiologická situace neumožňuje, což mě moc mrzí."

Jak Lukáš Pech přišel o zuby? Jak tráví čas při cestách mezi Budějovicemi a Prahou? A proč odchází z rozbruslení mezi posledními?

ODPOVĚDI LUKÁŠE PECHA NA DOTAZY FANOUŠKŮ

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....