Banes Motor České Budějovice
09.12.2021, Michal Špírek

Tomáš Chlubna v nominaci na mistrovství světa dvacítek! Jsem nadšený, hlásí útočník

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovický útočník Tomáš Chlubna si vybojoval místo v širší nominaci na mistrovství světa dvacítek, které se bude konat od 26. prosince 2021 do 5. ledna 2022 v Kanadě.

Devatenáctiletý Tomáš Chlubna zažívá pestrou sezónu - má za sebou první starty v extralize, vstřelil už i svůj první gól v nejvyšší soutěži. Do toho je k dispozici českobudějovické juniorce, kde získal patnáct bodů v devíti zápasech. A stihl rovněž pět duelů v dresu prvoligových Litoměřic. Chlubnova forma neunikla trenérům reprezentační dvacítky a forvard se tak vešel do výběru šestnáctky útočníků. "Jsem nadšený, nominaci jsem sledoval a mám z toho radost. Těším se na kemp, dva útočníci se ještě budou vyřazovat, takže udělám všechno pro to, abych se dostal až do finální nominace. Byl jsem nervózní, čekal jsem, jestli to vyjde," oddechl si po oznámení nominace Chlubna.

Radost má z nominace i trenér Motoru Jaroslav Modrý: "Jsme strašně rádi, že Tomáš bude reprezentovat. A to nejen naši zem, sebe, ale i náš klub. Jsme na to hrdí, přejeme mu hodně úspěchů. Do srazu dvacítky nás čekají ještě dvě utkání, Tomáš si procházel zdravotními problémy, snažíme se najít správné řešení, abychom ho nedávali do sestavy moc brzy, aby byl hlavně co nejlépe připraven na sraz dvacítky."

V nominaci nechybí ani Pavel Novák, který hájil barvy Motoru v minulé sezóně. Junioři zahájí přípravu v neděli 12. prosince na zimním stadionu v Klášterci nad Ohří, kde se sejdou nominovaní hráči z evropských soutěží. "Uvidím, zda budu nominovaný do utkání s Kladnem. Popřípadě bych jel na sraz až po utkání s Motorem," upřesňuje Chlubna. Před startem šampionátu absolvují reprezentanti dva přípravné duely proti Spojeným státům a Švýcarsku. Oba odehrají v Red Deeru, kde také stráví celý přípravný kemp. „Aktuálně máme takový plán, že po zápase se Švýcary zúžíme nominaci o tři hráče a do Edmontonu, kde odehrajeme celou základní skupinu šampionátu, se přesuneme s finální soupiskou, na kterou dle pravidel můžeme zapsat 3 brankáře a 22 hráčů do pole,“ informoval trenér dvacítky Karel Mlejnek.

Češi následně vyzvou domácí Kanadu, Německo, Finsko a Rakousko. První čtyři týmy ze skupiny postoupí do čtvrtfinále, kde vyzvou křížem elitní čtyřku druhé skupiny B, kterou tvoří USA, Rusko, Švédsko, Slovensko a Švýcarsko. Všechny turnajové zápasy české reprezentace odvysílá v přímém přenosu stanice ČT sport.

Širší nominace české dvacítky na MS
Brankáři (3):
Daniel Král (Benátky nad Jizerou), Jan Bednář (Acadie-Bathurst, QMJHL), Jakub Málek (Vsetín).

Obránci (9):
Matěj Pinkas (Litoměřice), David Jiříček (Plzeň), Jakub Šedivý (Benátky nad Jizerou), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jiří Ticháček (Kladno), Michael Krutil (Rockford, AHL), Stanislav Svozil (Regina, WHL), David Špaček (Sherbrooke, QMJHL).

Útočníci (16):
Josef Koláček, Tomáš Urban (oba Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Sebastián Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Stanislav Vrhel (Lahti, Finsko), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Michal Gut (Everett, WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw, WHL), Jan Myšák (Hamilton, OHL), Pavel Novák (Kelowna, WHL), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown, QMJHL).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....