Banes Motor České Budějovice
26.11.2021, Adam Pavlíček, foto: HC Verva Litvínov

LIT - CEB 3:2 - Závěrečný nápor nestačil. Motor na body nedosáhl

Českobudějovičtí hokejisté vyrazili k pátečnímu utkání na sever Čech. Proti Litvínovu se ale Motor, podobně jako v úterním utkání, střelecky trápil. Na Godlu v domácí brance si přišel dvakrát. Poprvé po trefě Jiřího Ondráčka a při závěrečném náporu se trefil i Martin Hanzl. Následné pokusy už za brankovou čáru nezapadly. Naopak do sítě Jihočechů se soupeř trefil třikrát a stejný počet bodů mohl po základní hrací době slavit.

Začátek duel byl vyrovnaný. Oba týmy si připsaly dobré šance v samém úvodu. Na jedné straně pálil Estephan, nejproduktivnější litvínovský hráč, ale netrefil, jak bylo potřeba. Na opačné straně měl dobrou příležitost Milan Gulaš, proti němu se však stihl přemístit Godla, strážce domácí svatyně. Pak už přišla první branku. Patrik Zdráhal profitoval z brejku svého týmu, když se trefil z kruhu, kam bylo potřeba. Pak měli Severočeši další příležitosti ke skórování, ovšem zůstaly nevyužity. A naopak Motor na opačné straně po soupeřově zaváhání srovnal skóre. Jiří Ondráček potrestal špatnou rozehrávku a zblízka prostřelil. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Hosté začínali druhou třetinu v přesilové hře. Dlouho netrvalo, i proto ji Litvínov neproměnil v kýženou druhou branku. Následná aktivita svěřenců trenéra Růžičky už ale přinesla ovoce. Patrik Demel se v oslabení dostal do poměrně dobré pozice a jeho pokus Hrachovinovi těsně propadl. Motor tedy i v pátečním zápase inkasoval v oslabení. Dále nebyl ani jeden z týmů vyloženě aktivnější, nicméně šance byly k vidění na obou stranách. Tu největší měl ke konci na hokejce Holec. Puk za Godlova záda nepropasíroval.

Zkraje poslední dvacetiminutovky Jihočeši inkasovali dvouminutový trest, když se Šoustal provinil nedovoleným bráněním brankáři. Hned po vhazování se Litvínov udržel v pásmu a střela Richarda Jarůška propadla za brankovou čáru. Motor cítil potřebu s utkáním cokoliv udělat, měl na to více než patnáct minut. Dvoubrankové manko se mu ale podařilo snížit jen částečně. Naopak domácí měli o něco více šancí, ovšem Hrachovina byl přesný, stejně tak obránci před ním. Hosté to zkoušeli na konci s odkrytými zády. V početní převaze střelecky uspěl Martin Hanzl, avšak na bodový zisk to Motoru nestačilo.

Ohlasy po zápasu

Vladimír Růžička (Litvínov): Zápas byl o chybách, my jsme ji také udělali a soupeř srovnal. Utkání bylo vyrovnané, jsme hrozně rádi, že se nám podařilo vyhrát. České Budějovice patří mezi nepříjemné týmy, které berou body. Dnes ale rozhodly spíše detaily.

Jaroslav Modrý (Motor): Neodehráli jsme špatné utkání. Měli jsme dobré pasáže, ale udělali pár individuálních chyb, které nás stály body. Litvínov hrál na rozdíl od nás zodpovědněji.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....