Banes Motor České Budějovice
26.11.2021, Adam Pavlíček

Motor bude chtít odčinit porážku. Míří do Litvínova

Českobudějovičtí hokejisté prohráli úterní duel proti Karlovým Varům. Ten jim střelecky nevyšel. Proti jednomu z posledních celků se dlouho trápili a soupeř tak odjel z jihu Čech se všemi body. Motor nyní bude chtít porážku odčinit na severu Čech, konkrétně míří do Litvínova. Utkání začíná v 17:30.

O soupeři - HC Verva Litvínov

Severočechům momentálně patří dvanáctá pozice, nicméně vše se může rychle změnit, a to třeba již po pátečním duelu s Motorem. Litvínov má na kontě 31 bodů, a přestože je až na dvanácté příčce, na českobudějovický celek ztrácí pouhých šest bodů.

Hráči tohoto celku prozatím nepatří k nejlépe bodujícím hráčům celé ligy. Verva nemá vyloženého bodového lídra. Nejvíce se daří Kanaďanovi Giorgiu Estephanovi, který má zkušenosti mimojiné také z AHL. Nasbíral 21 bodů (7+14).

Severočeši mají ambice být v tabulce výše a porvat se o místa, která by je poslala do boje o play off. K tomu má dopomoci také poslední posila, která přichází na brankářský post. Z pražské Sparty bude do konce sezony hostovat Jakub Neužil. Mimo tuto změnu pak trenérský post přebral zkušený kouč Vladimír Růžička. Stálicemi týmu jsou pak napříkald František Lukeš či Viktor Hübl. Druhý jmenovaný si nedávno připsal 400. trefu v nejvyšší soutěži.

Sestava Litvínova z posledního zápasu proti Kometě: Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, O. Baláž, D. Zeman – P. Straka (A), Estephan, P. Zdráhal – M. Chalupa, V. Hübl (C), F. Lukeš (A) – Kudrna, Sukeľ, J. Jícha – Zygmunt, Gerhát, Jurčík.

Z kabiny Motoru

Českobudějovičtí hokejisté měli dobře našlápnuto k tomu, aby mohli považovat domácí trojzápas za povedený. Jen těsně padli proti Brnu, pak ale přehráli v dobrém utkání Spartu a na vítězství pomýšleli i proti Karlovým Varům. Tak se nakonec nestalo a Motor musí body sbírat jinde. Navzdory dvěma zmíněným prohrám se Jihočeši v tabulce poměrně dlouho drží na šesté pozici. Nijak zaručenou ji však nemají, neboť soupeři ze zdola se pomaličku přibližují a každým zápasem může být vše jinak. "Budeme chtít rozhodně vyhrát a napravit, co se v úterý nepovedlo. Musíme zase sbírat body, které jsou teď velmi důležité," říkal před zápasem Jindřich Abdul.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Karlovým Varům: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček (A), Bindulis, Percy, Vráblík, M. Jandus, Štich – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – Chlubna, Valský, M. Beránek – Holec, Karabáček, D. Voženílek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....