Banes Motor České Budějovice
21.11.2021, Denisa Józsová

CEB - SPA 2:0 - Nula pro Hrachovinu a tisící výhra pro Motor!

Jihočeši neměli poslední dobou ideální bilanci proti Spartě. Z posledních třinácti utkání vyhráli jen jedno, a to v prvním vzájemném zápase letošní sezóny. I v tom druhém byly úspěšnější České Budějovice. Ty totiž daly dvě branky, zatímco skvělý Hrachovina za svá záda nepustil ani jeden kotouč. Toto vítězství navíc bylo pro domácí celek jubilejní, jelikož se jednalo o 1000. výhru v nejvyšší soutěži.

Jako první se do útoku vydali českobudějovičtí hokejisté, avšak Alexandr Salák nemusel vytáhnout žádný těžší zákrok. Útoky se sice první polovinu úvodní části střídaly na obou stranách velmi často, ale žádná nebezpečná příležitost k vidění nebyla. To se změnilo velkou šancí Jihočechů. V té se ocitl Jakub Valský, který dostal parádní přihrávku k levé tyči, ale touš netrefil dobře a přesouvajícího se gólmana hostů překonat nedokázal. Na druhé straně mohli udeřit také Pražané, ovšem při přečíslení dva na jednoho vytáhl skvělý zákrok domácí Dominik Hrachovina, jenž svým betonem udržel kotouč před brankovou čárou. Poslední větší šanci v první periodě měly taktéž České Budějovice. K zajímavé dorážce se dostal Milan Gulaš, jenže Alexandr Salák stihl padnout na led včas, čímž svůj tým podržel. V první třetině tak k vidění branka nebyla, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Druhá část začala hrou ve čtyřech, avšak v tomto počtu se na ledě nic nestalo. Následovala přesilová hra Jihočechů, která skončila brankou v síti hostujícího celku. Lukáš Pech posunul kotouč na modrou, kde se do něj opřel Petr Šenkeřík - 1:0. Jeho prudkou ránu tečoval nohou ještě hostující David Dvořáček, který touš umístil přesně do růžku branky. Na druhé straně mohl skórovat bývalý hráč Motoru v podobě Zdeňka Doležala. Ten si najel za obranu, kam na něj mířila přihrávka. Sparťanský hráč měl však kotouč trochu na dlouhou hokejku a nedokázal překonat budějovického brankáře. Po dvou třetinách tak mohli být spokojenější domácí, kteří vedli o jednu branku.

Začátek poslední periody se nesl ve vysokém tempu. Jako první mohli skórovat domácí hokejisté, ale Michal Vondrka poslal pobídku Martina Hanzla těsně nad horní tyčku. Na druhé straně vyšachovali hostující hokejisté celý tým Motoru. Úplně prázdnou branku před sebou měl Michal Řepík, který ale ještě volil přihrávku skrze brankoviště, kterou zastavil skvělý Hrachovina. Následně se navíc potvrdilo rčení: Nedáš, dostaneš! Martin Jandus poslal zpoza branky touš podél mantinelu až do středního pásma, kde si ho na svou hůl vzal Václav Karabáček, jenž prudkou ranou nad beton rozvlnil síťku na zadní tyči – 2:0. Sparťané se následně snažili vytvořit si tlak v útočném pásmu, avšak defenziva domácího celku si poradila, přestože hosté zkusili i hru bez gólmana, a udržela nulu pro Dominika Hrachovinu.

Ohlasy po zápasu

Jaroslav Modrý (Motor): Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale soupeř hrál výborně. Podržel nás gólman Hrachovina, byl to jeho zatím nejlepší výkon v našem dresu. Rozhodl náš gól v přesilovce. Potom už jsme poctivým a bojovným výkonem našli cestu, jak utkání vyhrát.

Jaroslav Hlinka (Sparta): Nechytili jsme začátek utkání, prohrávali jsme a v naší situace je těžké dotahovat vedení soupeře. Kluci bojovali, z tohoto pohledu jim nemůžeme nic vytknout, ale trochu tam chyběla hokejovost. Celý zápas jsme tahali za kratší konec a nezvládli jsme ho.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....