Banes Motor České Budějovice
30.08.2021, Jiří Michal

Další domácí utkání, v úterý se na jihu Čech představí Litvínov

V pořadí již sedmé přípravné utkání odehraje Motor před nadcházející sezónou, tentokrát změří síly počtvrté před zraky domácích fanoušků s Litvínovem, se kterým se naposledy potkal v loňské základní části. Poslední utkání proti kladenským Rytířům skončilo pro svěřence Jaroslava Modrého vítězně a v úterý od 17:30 by na to jistě rádi navázali. Otevřené budou tribuny C a D a vchody od řeky. V hale budou fungovat bufety pod tribunami B a C, k dispozici bude rovněž venkovní gril a prodej piva u Letního kina. Vstupenky za 50 Kč můžete kupovat on-line, případně od 15 hodin na pokladně číslo 1.

Verva Litvínov

Litvínov zatím příliš přípravných soubojů odehrát nestihl. Ze šesti původně plánovaných byly oba duely s Plzní odloženy. I tak si však Verva drží velmi solidní bilanci vyhraných utkání. Prvním z nich sice na venkovním ledě litvínovští hokejisté podlehli Karlovým Varům 3:5, jedná se však o jejich zatím jedinou porážku před novým ročníkem.

Oba následné zápasy s Mladou Boleslaví a Kladno již svěřenci Vladimíra Országha dokázali strhnout na svou stranu a v pátek si navíc vyšlápli na prvoligové Litoměřice. Mladá Boleslav byla Litvínovu nejvyrovnanějším soupeřem a z utkání odcházela poražena pouze rozdílem jedné jediné branky, konkrétně skóre činilo 2:3. Kladenští doplatili na nulovou produktivitu a po dvou zásazích aktuálního soka Motoru taktéž museli zkousnout další neúspěch. Kvalita kádru se ukázala i proti Litoměřicím, které Litvínov hravě přehrál 6:2.

Nejvíce bodů mají na svém kontě Matěj Stříteský a Matúš Sukeľ. Oba naskočili do tří utkání, přičemž první jmenovaný zapsal čtyři gólové přihrávky a slovenský hokejista ke dvěma asistencím zapsal i dvě přesné trefy a řadí se mezi nejlepší střelce celku. V bráně dostal největší prostor Denis Godla, jenž odchytal již 180 minut a z 88 střel kryl 89,77 %. Stoprocentní nadále zůstává gólmanská dvojka Šimon Zajíček, který z 18 pokusů soupeře nepustil za svá záda ani jeden.

Sestava Litvínova z posledního utkání: Godla (Zajíček) – Demel, Irving, Stříteský, Hrbas, Kolář, Klikorka, Strejček – Pospíšil, Hübl "C", Lukeš "A", Kudrna, Estephan, Zdráhal, Straka, Sukeľ, Jarůšek

Poslední vzájemné utkání:

HC Verva Litvínov - HC Motor České Budějovice 7:3 (5.3.2021)

Branky a nahrávky: 5. V. Hübl, 12. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis), 16. V. Hübl (F. Lukeš, Cibulskis), 33. Ščotka (Zygmunt, V. Hübl), 34. Ščotka (V. Hübl, Balinskis), 39. Helt (D. Zeman, Zygmunt), 56. P. Zdráhal (M. Hanzl, Jarůšek) – 7. D. Voženílek (Vydarený, Holec), 42. Jonák (M. Novák), 49. R. Přikryl (Doležal). Rozhodčí: Horák, Šindel – Brejcha, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 35:41. Zblokované střely: 8:11. Hity: 7:7. Vhazování: 32:35.

Změny v kádru Motoru

Jaroslav Modrý se po utkání s Kladnem rozhodl pro změnu sestavení svého kádru. Na jihu Čech skončil francouzský útočník Gabin Ville. Naopak jako nováčky trenérský štáb přivítal Kristoferse Bindulise a Jakuba Valského a oba tak již proti Litvínovu můžou zažít premiéru v dresu Motoru.

Podmínky pro vstup na utkání:

- kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním (na Litvínov do 17. srpna)
- oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním (na Litvínov od 4. března)
- oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním (na Litvínov od 28. srpna v 17:30)
- oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním (na Litvínov od 24. srpna)

Stačí splnit jednu z výše uvedených podmínek.

Podrobnosti k podmínkám pro vstup a k vstupenkám najdete ZDE.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....