Banes Motor České Budějovice
18.07.2021, Klub

Motor ve fotbale remizoval, diváci viděli gól z půlky

STRUNKOVICE NAD BLANICÍ — Hokejisté MADETA MOTORU České Budějovice se tentokrát představili v kopačkách a byla to ve Strunkovicích zajímavá podívaná. Přestože Motor dvakrát vedl, domácí vždy dokázali vyrovnat. V nastaveném čase dokonce nevídanou ránou z poloviny hřiště, kterou propustil jinak nejlepší hráč na hřišti - v hokeji útočník, ve fotbale brankář Martin Beránek.
Utkání bylo opravdu zajímavé, domácí začali aktivně a brankář Beránek se měl co ohánět, aby uchránil čisté konto, dvakrít zasahoval proti samostatným únikům domácích. Pak se ale hokejisté zorientovali i na jim neobvyklém povrchu a konec prvního poločasu patřil jim. Výsledkem toho byla i branka Matouše Hrubce, který se nadvakrát prosadil po pěkné kombinaci celého mužstva.

Po pauze měl Motor další velké šance, ale Čížek s Hrubcem ve velkých příležitostech minuli, a tak se radovali domácí. Parádní ranou z nějakých 25 metrů se trefil Brom. Už to vypadalo, že se týmy rozejdou s remízou, zejména po dalším skvělém zákroku Beránka, ale závěr byl nakonec pořádně dramatický. Nejprve předvedl v poslední minutě parádní sólo Hrubec a výhra Motoru se zdála neodvratná. Jenže ihned po rozehrání napálil míč po vzoru Patrika Schicka domácí R. Žurek a k překvapení všech a nejvíc brankáře Beránka míč zaplachtil do šibenice. Zajímavý duel tak skončil 2:2. Po celé utkání byla pořádně slyšet parta fanoušků Motoru, která do Strunkovic dorazila. A i oni přispěli k příjemné charitativní akci na podporu centra Arpida.

Góly: 22. Hrubec, 50. Hrubec - 42. Brom, 50.(+ 1) Žurek.

Sestava Motoru: Beránek - Holec, Voženílek, Slováček, Toman - Raška, Pech, Martinec, Gulaš - Hrubec, Hrachovina. Střídali: Svach, Lytvynov, Čížek, Haas, Štencel.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....