Banes Motor České Budějovice
26.05.2021, Michal Špírek

Trenéři si chválí přístup hráčů v letní přípravě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Týden za týdnem ukrajuje A tým Motoru z naplánovaného programu letní přípravy. V červnu už na tým bude přímo dohlížet i hlavní trenér Jaroslav Modrý. Plánované soustředění se kvůli koronavirovým opatřením posunulo na pozdější termín.

Předsezónní příprava českobudějovického A týmu zdárně a bez vážnějších zdravotních problémů hráčů pokračuje svým čtvrtým týdnem. A trenéři vyjadřují ohledně přístupu všech svých svěřenců maximální spokojenost. Jediným mírným negativem je horší počasí. "Bohužel nám to občas zasáhlo do tréninkových plánů. Je přece jen dost deštivo, pár tréninků, které byly naplánovány pro venkovní prostředí, jsme museli přesunout do tělocvičny," mrzí Patrika Martince. Ten zatím vede tréninky spolu s Romanem Fouskem, 4. června by pak z Ameriky měl dorazit i hlavní trenér Jaroslav Modrý.

"Skončili jsme nejhrubší část přípravy, která byla zaměřena na rozvoj vytrvalosti a rychlostní vytrvalosti, pomalu budeme přecházet do části, kde se více rozvíjí rychlost," přibližuje program tréninků Martinec. Soustředění, které bylo původně plánováno na začátek června, bude nakonec kvůli koronavirové situaci a čekání na otevření areálu, kde bude mít Motor zázemí, o dva týdny odloženo. Startovat by tak mělo nakonec 21. června. "Soustředění by se měli zúčastnit úplně všichni hráči kromě dvou cizinců, Allena a Villeho. I nyní ale jsou tréninky, kde máme všechny hráče a k dispozici máme téměř celé mužstvo," upřesňuje Martinec.

Motor v přípravě také využívá ledovou plochu, která je připravena v tréninkové hale v Budvar aréně. "Bavili jsme se o této možnosti už při plánování letní přípravy s tím, že pokud by možnost ledu byla, tak bychom ji chtěli využít. Je to parádní věc zejména pro všechny mládežníky a děti, kteří nebyli skoro celý rok na ledě. S áčkem jsme se připojili a každý pátek tak budeme na ledě, kdy jsme herní složku z tréninku přesunuli z tělocvičny na led," vysvětluje Modrého asistent.

Po oznámení první vlny posil se začátkem května Motor od té doby přivedl ještě dva další obránce, Jana Piskáčka a Davida Šticha. "Oba patří k hráčům defenzivnějšího rázu. Štich se svými parametry je typem hráče, který nám v týmu chyběl. Piskáček je zkušený, charakterově výborný kluk a když bude zdravý, tak věříme, že nám do defenzivy pomůže," přibližuje plánovaný přínos posil Patrik Martinec. Není vyloučeno, že se ještě nějaká změna v kádru objeví. "Vše se bude odvíjet od financí a nabídky na trhu," konstatuje devětačtyřicetiletý kouč.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....