Banes Motor České Budějovice
08.03.2021, Petra Bicková

Chyby jsou součást hokeje, ale my jich udělali moc, říká Martin Novák

Martin Novák měl skvěle rozjetou sezonu. Byl dokonce naším nejlepším střelcem. Pak ale přišlo zranění kolene. I přesto naskočil celkem do čtyřiceti zápasů a nasbíral třináct bodů. Jak útočník Martin Novák, který nosil na dresu A, zhodnotil sezonu?

Čekal jste před sezonou, že premiéra v extralize nedopadne úplně příznivě?
Já si myslím, že tohle si nikdo nepřipouštěl. Samozřejmě, kdybychom šli do začátku sezony, že to bude špatné, tak nemůžeme ani hrát. Já jsem na to určitě nemyslel, že by to mohlo dopadnout takto.

Našel byste i přes špatné výsledky na sezoně něco pozitivního?
Pro každého z nás to byla velká zkušenost, spousta kluků tady extraligu pořádně nehrála. I když se sezóna nepovedla, je to zkušenost.

Vy jste patřil k těm zkušenějším hráčům. Hodně se mluví o individuálních chybách hráčů Motoru, ale chyby se objeví v každém týmu. Jak to vidíte vy?
Chyby jsou součást hokeje. Kolikrát jsme měli dobře rozehrané zápasy, ale pak jsme těch chyb udělali hodně, a to nás pak stálo body.

Vy jste byl v sezoně také zraněný. Do té doby jste byl dokonce nejlepší střelec týmu. Dostat se zpátky je určitě těžké.
Je to samozřejmě složitější. Než jsem se zranil, tak jsem se cítil výborně. Ale pak člověk nehraje přes měsíc a já měl jen pár tréninků, naskočil jsem do toho a nebylo to vůbec jednoduché, jelikož ta sezóna je rozjetá.

Připomněl byste, jaké zranění jste vlastně utrpěl?
Měl jsem natržené vazy v koleni a pohmoždění žeber.

Dáte si od hokeje pauzu nebo budete sledovat play-off?
Určitě budu sledovat dění v extralize a uvidíme, jak to vše dopadne. Chci si také psychicky a fyzicky odpočinout, protože to bylo opravdu náročné.

Máte tip, kdo bude vítězem extraligy?
Sparta.

Jak budete trávit příští dny a týdny?
Úplně nejdříve si asi dám nějaký alkohol, budu se snažit odpočívat a pak zase začít pomalu trénovat a připravovat se na další rok.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....