Banes Motor České Budějovice
18.02.2021, Klub

Motor odmítá tvrzení v článku deníku Sport

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V minulém týdnu vyšel v deníku Sport článek Pavla Bárty s titulkem "Mocný sponzor žádá změny v Motoru: Prohráváme a nikoho to nevzrušuje". V něm autor pouze zrecykloval předchozí článek z Českobudějovického deníku s tím, že k němu přidal ještě některá další tvrzení.
V článku se objevila formulace následujícího znění: "Vizi a větší transparentnost při nakládání vložených peněz by uvítala taky českobudějovická radnice. Ani představitelům města se nelíbí, že management Motoru nešetří. Ani na sobě."

Toto tvrzení, které pisatel článku ničím nepodložil, velice zaskočilo generálního manažera Stanislava Bednaříka: "První věc, která mě překvapila, je zveřejněná nepravda o tom, že management Motoru nešetří ani na sobě. Snižování odměn se týkalo v klubu jak hráčů, tak realizačního týmu, tak samozřejmě i celého vedení. Dále jsem pak byl nemile zaskočen tím, že článek naznačuje, že je vedení radnice nespokojeno s hospodařením klubu. Takové tvrzení odmítám."

Slova generálního manažera potvrzuje i primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda: "Městu nepřísluší se vyjadřovat k hospodaření akciových společností, pokud nejsou jejich akcionáři. Mrzí nás určitě sportovní výsledky klubu a postavení v tabulce. Vztahy s vedením klubu jsou ale dobré a je nám nabízena možnost nahlédnout do účetnictví, což vnímáme jako nadstandardní otevřenost a možnost rozptýlit případné pochyby. Pokud bychom je měli, tak bychom tuto možnost využili. Zatím nemáme žádné signály o tom, že by v hospodaření klubu byly nějaké nepravosti nebo nehospodárnost."

Cílem klubu rozhodně není boj s jakýmkoli novinářem či médiem, i v tomto případě se dotyčný redaktor spojil s generálním manažerem a nabízel prostor k reakci na výroky pana Teplého. Vzhledem k tomu, že mezitím už klub jednal s generálním partnerem, společností MADETA, a spousta věcí byla vyjasněna, neměl klub zájem situaci řešit přes média, podobně jako pan Teplý, který odmítl další vyjádření pro deník Sport. Možnost vyjádření k údajné nespokojenosti města ale redaktor klubu bohužel nedopřál, proto tak klub činí tímto článkem.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....