Banes Motor České Budějovice
02.01.2021, Denisa Józsová

Motor s Vítkovicemi vždy bodoval. Podaří se mu to i ve třetím zápase?

A další souboj s Vítkovicemi je tady! Jihočeši navíc v této sezóně na tohoto soupeře celkem umí, jelikož ve dvou duelech vybojovali čtyři body. Podaří se jim vybojovat další bod(y) proti tomuto soupeři? To se uvidí, zápas startuje v neděli v 15:30. Nedělní utkání můžete sledovat prostřednictvím onlajny.com. Zápas bude možné také zhlédnout na portálu HokejkaTV.

HC Vítkovice RIDERA

Vítkovice rozhodně nebudou spokojené s dosavadním průběhem sezóny, jelikož jim patří po dvaceti pěti odehraných zápasech až dvanácté místo. Na svém kontě mají sedmadvacet bodů, což je stejně jako Litvínov před nimi. RIDERA dosud nastřílela padesát pět branek, zatímco jich dostala šestasedmdesát. V posledních pěti duelech zapsala čtyři body. Nejprve padla na ledě Pardubic těsně 3:4, avšak poté Vítkovice porazily Mountfield na jeho hřišti 3:2 po prodloužení, načež přehrály Třinec po samostatných nájezdech. Následovala celkem jasná prohra se Spartou 1:4 a v posledním duelu roku 2020 také s Kometou, když Vítkovice padly těsně 0:1. A co trápí trenéra Holaně? „Co mě trápí, to je koncovka. V posledních třech zápasech jsme vstřelili jen tři branky, což je slabé. Když to shrnu jako celek, tak mě trápí koncovka, zakončení, produktivita hráčů, malý tlak do brány a také využití přesilových her. Co se s tím dá dělat? Trénovat, pracovat na tom každý den, neustále. Donutit hráče chodit více do předbrankového prostoru, kde to sice bolí, třeba z toho nebudou hezké góly, ale někde to tam dorazíme, dokopeme. Ta produktivita je v posledních zápasech problém.“

Nejproduktivnějším hráčem Vítkovic je Dominik Lakatoš, který dosud získal sedmnáct bodů za třináct branek a čtyři asistence. Třináct branek z něj dělá i nejlepšího střelce týmu. Jeho start v duelu s Budějovicemi je však velkou otázkou, jelikož poslední duel s Kometou nedohrál. Nejvíce asistencí má na kontě obránce Jan Štencel, který připravil rovnou deset gólů pro spoluhráče. Jeho střelecká kolonka však zůstává prázdná. V brance nastupuje Miroslav Svoboda, který v osmnácti zápasech získal pět výher. Záda mu kryje Daniel Dolejš.

Sestava Vítkovic ze zápasu s Brnem:

M. Svoboda – Štencel, R. Polák, Gewiese, Trška, Koch, L. Kovář, L. Doudera – L. Krenželok, J. Hruška, Lakatoš – Dej, Marosz, Kalus – Mallet, Werbik, Dočekal – Fridrich, Mikyska, Schleiss.


32. kolo

MADETA MOTOR České Budějovice - HC Vítkovice

neděle 3. ledna, 15:30, Budvar aréna

Vzájemné duely v letošní sezóně

V letošní sezóně se Jihočeši utkali s Vítkovicemi už dvakrát. A dá se říct, že právě RIDERA je oblíbeným soupeřem pro Motor. Právě proti ní totiž vybojoval první bod po svém návratu do Tipsport extraligy, když na svém ledě Jihočeši podlehli tomuto soupeři v prodloužení 2:3p. O měsíc a půl později zapsaly České Budějovice první vítězství po svém návratu, právě proti Vítkovicím. Bylo to navíc na jejich vlastním ledě, na kterém je Motor porazil jasně 7:0.

Z tábora Motoru

České Budějovicím mají po dvaceti šesti kolech na svém kontě patnáct bodů, které znamenají poslední pozici. Dohromady Jihočeši brali jen dvě vítězství v základní hrací době a dvě v prodloužení, respektive po samostatných nájezdech. Právě v posledním utkání zapsali dva body, když porazili Plzeň na svém ledě po prodloužení 4:3. A jak zhodnotil duel hlavní trenér Václav Prospal? "Máme výborný pocit z toho, že jsme dokázali porazit tak silného soupeře, jakým je Plzeň. I když to bylo za dva body. Chtěli jsme vyhrát za tři, šanci jsme na to na konci zápasu měli. Tři body nemáme, protože jsme ve třetí třetině měli dvouminutový výpadek. Potěšilo mě, jaký výkon kluci předvedli a našli v prodloužení cestu ke dvěma bodům. Jsem rád za gólmana Honzu Strmeně, že se mu zápas takhle podařil. Zaslouží si to za svůj přístup k tréninku."

Nejproduktivnějším hráčem týmu je nadále obránce Pavel Pýcha, který tak navazuje na skvělou loňskou sezónu, letos zaznamenal už devatenáct bodů šest branek a třináct asistencí. Nejlepším střelcem týmu je nově Zdeněk Doležal, kterému se začalo v posledních zápasech dařit. Jihočechům rozhodně nepomáhá disciplína. Dosud totiž inkasovali už 434 trestných minut, což je suverénně nejvíce v celé extralize. V brance se střídají hlavně Jiří Patera a Marek Čiliak, avšak v posledním duelu chytal Jan Strmeň. Tomu se navíc daří, jelikož vychytal výhru v prodloužení, předtím nastoupil jen na čtyřicet minut proti Hradci Králové, ale v těch ani jednou neinkasoval. Kromě dlouhodobých marodů Indráka a Holce se se zraněním potýkají rovněž Novák a Čiliak, hrát nebude ani obránce Roth.

Sestava Motoru ze zápasu s Plzní

Strmeň – Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Lytvynov, Suchánek – Adamský, Venkrbec, Forman – Doležal, Voženílek, Karabáček – Jonák, Toman, Christov – Gilbert, Prokeš, Michnáč.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....