Banes Motor České Budějovice
16.12.2020, Michal Špírek

Čtyři dny po příchodu ze Sparty se Forman pražskému celku postavil jako soupeř

Jedenáct let nastupoval v extralize v barvách Sparty, v průběhu aktuální sezóny ovšem zamířil posílit Motor. A hned ve druhém zápase s okřídleným "M" na hrudi ho osud svedl proti sparťanům. Jak útočník Miroslav Forman zápas prožíval?

Třicetiletý důrazný forvard Miroslav Forman se vydal do Budějovic s cílem pomoci neprodleně zvýšit produktivitu útočníků. V prvním zápase si připsal branku, ve druhém asistenci, jeho přítomnost v útočném pásmu je na ledě znát. Zatím tak s hostováním můžou být spokojeny obě strany. Jak Motor, tak sám Forman, který dostává od budějovických trenérů výrazný ice time. Proti Spartě byl Forman na ledě přes 21 minut!

Nebylo to pro něj ledajaké utkání. Ve Spartě Miroslav Forman hokejově vyrostl a zůstal ji věrný po celou svou dosavadní kariéru. „Být tak dlouho v jednom týmu je už docela výjimka. Obzvlášť na Spartě, kde je složitější vydržet,“ uvědomuje si Forman. V rozhovoru pro hokej.cz se vyjádřil ke hříčce osudu, který ho hned necelý týden po příchodu do Budějovic poslal proti bývalým spoluhráčům. Forman sparťany řádně hecoval, v českobudějovické kabině vypsal peněžitou prémii za každý získaný bod, ale nakonec musel s Motorem skousnout těsnou porážku 1:2. „Zpočátku jsem si to nepřipouštěl a na zápas i kluky se těšil, ale když jsem potom vlezl na led, tak to bylo trošku zvláštní. Je škoda, že jsme nedokázali bodovat,“ řekl Forman.

Útočník věří, že ho hostování, domluvené zatím do konce ledna, může nakopnout. „Věřím, že mi angažmá v Českých Budějovicích může pomoct. V létě jsem měl nějaké zranění, pak jsem nedostával tolik času na ledě a nemohl se do toho pořádně dostat. Výkonnost určitě nebyla taková, jakou by si představovali trenéři i já sám,“ sdělil sebekriticky Forman. V Budějovicích začal ihned ukazovat, jaký potenciál v něm dříme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....