Banes Motor České Budějovice
11.12.2020, Adam Pavlíček

Konečně bez obav a strachu, hodnotil Venkrbec výhru nad Třincem

Českobudějovičtí příznivci, alespoň zatím malá špetka z nich, přihlíželi osobně vítězství Motoru nad prvním celkem tabulky. Třinečtí Oceláři z jihu Čech odjíždějí zaskočeni a pouze s bodem za prohru po základní hrací době. K vítězství domácích pomohl také Matouš Venkrbec, jenž byl na ledě aktivní a s jednadvaceti minutami strávenými na ledě patřil k nejvytěžovanějším hráčům.

Shodneme se dnes na tom, že jste podali povedený výkon?
Určitě ano. Navíc proti lídrovi tabulky. Ukázalo se, že jako kabina máme i v naší situaci velkou sílu, hlavně po zápase v Hradci, kdy už byly vidět i známky zmaru. Rozhodně máme i velkou motivaci společně něco dokázat. Řekl bych, že do zápasu jsme konečně šli bez větších obav, bez většího strachu a respektu, i když Třinec by si ho možná zrovna zasloužil. Dnešní výhra má ale cenu jen v případě, že na ni dokážeme navázat. Kdyby ne, tak jde o dva body, které bychom mohli uhrát kdekoli jinde. Pokud se nám to povede, výhra nabude ještě větší hodnoty.

Našel byste nějaký z prvků, který byste si primárně chtěli přenést i do dalších utkání?
V naší situaci jde jen o to, jak máme nastavené myšlení. Víceméně jinak děláme stále stejně věci. Potřebujeme si hlavně věřit. Myslím, že naše hra může slavit úspěch, ale jak říkám, chce to sebevědomí. Pokud se jako mančaft zvedneme, a dnes jsme se odrazili, bude naše hra fungovat.

Bylo celkově znát, že dnes přijel lídr, stupňovala se třeba únava více než obvykle?
Ani bych neřekl. Možná jsme dnes v určitých fázích hráli trochu klidněji, nehonili jsme se nahoru a dolů. Obecně ale těžko říct, na zápas se podíváme a pak ho detailněji zhodnotíme. Určitě jsme dnes měli několik prvků, od kterých se bude dobré odrazit.

Nedávno do kádru Motoru přišel Vladimír Roth z Třince. Nepřidal tak na dnešního soupeře nějaký tip, jak prorazit?
Přišel také Martin Adamský, který v Třinci strávil kus kariéry. Je to celkem paradox, i když ani jeden z nich dnes nenastoupil. Určitě jsou oba hráči, kteří nám dodávají trochu klidu, zkušení borci. Věřím, že i za krátkou dobu, co tu jsou, stihli tým ovlivnit a uklidnit.

V hledišti se dnes objevilo prvních pár fanoušků...
Byl to skvělý signál! Bylo jich sice trošičku, ale musím říct, že byli úžasní. Nepřetržitě fandili celý zápas. Snad si to užili i oni. My jsme rádi, že jsme s nimi mohli sdílet vítěznou radost.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice