Banes Motor České Budějovice
10.12.2020, Michal Špírek

Pavel Pýcha nominován do reprezentace!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Kapitán MADETY Motor Pavel Pýcha se dočkal odměny za své výkony a byl nominován do reprezentace. Čtyřiadvacetiletý obránce si tak zahraje na nadcházejícím turnaji Channel One Cup, který český národní tým sehraje v sérii Euro Hockey Tour.

Obránce Pavel Pýcha je lídrem českobudějovického týmu v extralize, se čtrnácti body z devatenácti zápasů se jedná o nejproduktivnějšího hráče týmu. Za minulou sezónu byl Pýcha zvolen nejlepším hráčem Chance ligy, s jeho výkony jsou trenéři spokojeni i v nejvyšší soutěži.

Kapitán Motoru se dočkal premiérové pozvánky do seniorské reprezentace, když si ho do svého výběru vybral trenér Filip Pešán. V nominaci na Channel One Cup je Pýcha jedním z devíti nováčků. "Patří k hráčům, kteří opakovaně předvádějí na úrovni extraligy velmi dobré výkony. Chtěl jsem doplnit tým o mladší hráče, protože program extraligy je velice náročný a bojím se, aby další únava po těžkém turnaji starší hráče zdravotně nepoznamenala. Dal jsem tak přednost mladším hráčům. Je to naše budoucnost a vidím je jako budoucí reprezentanty," vyjádřil se k nováčkům v sestavě národního týmu kouč Filip Pešán.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....