Banes Motor České Budějovice
28.11.2020, Marek Baloun

Pošleme soupeře na poslední místo? Do Budějovic po pěti letech míří Olomouc

Po těsném nezdaru s Libercem a propadnutí se Zlínem se v Budvar aréně představí další soupeř - HC Olomouc! Kohoutům, na které Motor narazil naposledy v roce 2015 v baráži, se v sezoně také zatím příliš nedaří a v tabulce jsou s bodem navíc přímo nad Motorem. Šedesát minut hry se začne počítat úderem nedělní 17. hodiny a utkání bude jako vždy dostupné na webu Hokejka TV a na Onlajny.com

Náš soupeř - HC Olomouc

Kohouti jsou v tabulce předposlední. Tři výhry a deset proher jim sice dělá lepší výsledek než MADETĚ Motor, ve finále jsou však napřed o pouhý bod. Případná výhra by teoreticky mohla Budějovice katapultovat výše hned o několik příček. Jedenáct bodů jako Olomouc mají totiž i Pardubice, Litvínov a Zlín. Olomouc nevyhrála už tři zápasy a se Spartou dokonce padla vysoko 1:7.

V posledním zápase se svěřenci Jana Tomajka a Zdeňka Motáka potkali doma s Boleslaví. Byť první třetina branku neviděla, Středočeši třemi brankami ovládli tu druhou a to jim očividně stačilo, protože domácí se nedokázali prosadit ani jednou. Olomouc trápí v sezoně velká marodka, dlouhodobě zraněných je z jejích řad hned několik hráčů.

Sestava Olomouce z posledního utkání:

Konrád – Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek – Burian, J. Knotek, Bambula – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – V. Tomeček, Kolouch, Mácha.

Z tábora Budějovic

Motor se po domácím dvojzápase propadl na samotný konec tabulky. Páteční výhra ve Zlíně ho dostala z jednociferného počtu bodů na desítku, teď touží Českobudějovičtí o zisk druhé výhry v řadě a vůbec první domácí vítězství.

O všechny tři branky se ve Zlíně postaral třetí útok, do kterého se po čase vrátil i David Gilbert. Ten se na svůj čas na ledě očividně těšil opravdu hodně, protože se prosadil jako první a co víc, už 82 sekund po startu zápasu. O minutu a půl později ho následovalo levé křídlo Albert Michnáč, který potvrdil trend poslední doby - Budějovicím jdou přesilovky. Pak se na branku čekalo až do 44. minuty a opět si jí připsal Michnáč. Už to vypadalo, že i Marek Čiliak si připíše nulu, jenomže ve 47. minutě kapituloval po ráně Hermana a před sirénou se ještě stačil prosadit Sedláček. Víc už ale Berani nestihli a dvojzápas tak skončil vyrovnaně 1:1.

Sestava Motoru z utkání se Zlínem:

Čiliak – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák, R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška, Gilbert – Jonák, D. Voženílek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

"Pro nás to je velmi důležitý zápas. Potřebujeme potvrdit výhru z předchozího utkání, protože se nám nepovedlo vyhrát dvakrát za sebou, stejně jako zvítězit doma. I vzhledem k postavení tabulce a před úterním zápasem v Pardubicích to je důležitý zápas a věřím, že když zopakujeme první třetinu ze Zlína, jak jsme zacházeli s kotoučem, že jsme hráli rychle, měli jsme dobré přechody, pracovali jsme a řídili hru a zápas, tak že vyhrajeme a uděláme další krok. Věřím, že dokážeme vyhrát dvakrát za sebou. Od nové posily Bednáře si slibujeme oživení týmu, tlak do brány, dobrý forčeking a produktivitu. Do zápasu by už mohl naskočit."


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....