Banes Motor České Budějovice
08.11.2020, Marek Baloun

Dalším vyzyvatelem je Boleslav! Oplatí jí Motor porážku z úvodu ligy?

Po sobotním neúspěšném restartu sezóny čeká Motor další vyzyvatel. Mladá Boleslav si zahraje poprvé od 27. září a bude určitě chtít navázat na domácí výhru nad Jihočechy z 2. kola. První domácí utkání tohoto týdne vypukne v Budvar aréně úderem pondělní půl šesté večer. Zápas můžete tradičně sledovat okem televizní kamery zde, textový komentář najdete tady.

Náš soupeř - BK Mladá Boleslav

Bruslaře zastihla vládní stopka už tak v karanténě. Do té se dostali po posledním utkání se Spartou. Hráči tak po většinou museli trénovat sami ve svých příbytcích, zároveň také byli ve styku s trenéry pomocí digitálního světa. Jakmile jim skončila karanténa, vydali se svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery na otevřenou ledovou plochu v Dobříši, kde mohli do noh dostat alespoň trochu ice-timu, byť podle slov Adama Zbořila kvalita ledu nebyla nejlepší.

Ono poslední utkání proti Spartě zvládli Středočeši vítězným poměrem 4:2. Sparta první dvě třetiny naprosto propadla, čehož domácí využili a po 40 minutách vedli 4:0. Poté se Pražané konečně prosadili, dva góly už ale byly málo.

Z kabiny Motoru

Na první výhru v extralize Motor čeká už šest zápasů. Dlouho svítala naděje v sobotním prvním utkání po restartu, kdy se svěřenci Václava Prospala rvali o každou branku s karlovarskou Energií. Ještě v 49. minutě po krásné dorážce Martina Beránka vedli Jihočeši o dvě branky. Pak ale začali chybovat v obraně a v rozmezí přesně šedesáti sekund toho dokázali využít Lauko a Koblasa k otočení skóre. To už pak udrželi do závěrečné sirény a odvezli si tak 3 body za výhru 5:4. A hlavní lodivod přirozeně nebyl na tiskové konferenci spokojený. „Další zápas a opět jsme našli způsob, jak ho prohrát. Sice je super, že zase můžeme hrát hokej, ale není super, jak utkání zvládáme jako tým.“

Jak už bylo zmíněno výše, oba celky na sebe narazily v samém začátku ročníku. Pro Motor to byl vůbec první extraligový výjezd po sedmi letech, příliš dobře však nedopadl. Marek Čiliak dokázal odolávat sedmnáct minut, pak ovšem kapituloval před Šťastným. Motor sice dokázal před polovinou utkání na chvíli uzmout vedení trefami Nováka a Suchánka, byl to ale jeho poslední střelecký zápis. Za to Středočeši nejen že dorovnali, stihli v poslední desetiminutovce přidat ještě tři rány a zápas tak skončil porážkou 2:5 pro hosty.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....