Banes Motor České Budějovice
07.11.2020, Michal Špírek

Daniel Voženílek: Tahle prohra se kouše hodně těžko

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Útočník Daniel Voženílek zaznamenal proti Varům první bod v sezóně, když asistoval na Karabáčkovu trefu. Jenomže spokojeností po utkání oplývat nemohl. Motor znovu prohrál, a dle trenéra Prospala znovu po vlastních chybách. "Věřím, že výhra přijde v pondělí," vyhlíží Voženílek utkání s Mladou Boleslaví.

Jak se kouše takováto prohra?
Hodně těžko. Zase jsme vedli. První výhru už zatraceně moc potřebujeme. Myslím, že jsme nehráli vůbec špatně, ale těch šest minut do konce, to už to prostě musíme sežrat.

O body jsme se zase připravili vlastními hrubicemi.
Je to pravda, zase jsme si to prohráli sami. Soupeř nás ničím nepřekvapil. Co je příčinou toho, že se nám ty chyby stávají, že se opakují, to si musíme říct v kabině. Přitom hrajeme dobré zápasy, nebýt chyb, bodů jsme mohli mít daleko více.

Je z toho šestá prohra sezóny, jaká byla po zápase atmosféra v kabině?
Potřebujeme se chytit prvním vyhraným zápasem, který jsme už několikrát měli na dosah. A já pevně věřím, že to přijde v pondělí. Proti Varům byla naše hra slušná, několikrát jsme je zavřeli v pásmu, měli jsme přidat nějaký další gól, který by to zlomil.

Už poněkolikáté jsme ztratili body v závěrečných minutách. Má cenu za tím něco hledat?
Náhoda to asi nebude, podvědomě můžeme mít v hlavách, že už jsme několikrát zápas ztratili. Ale jdeme na led rozhodně s tím, že ten gól nedostaneme, bohužel to tam vždycky spadne. Uděláme nějakou chybu a je z toho to, co je.

Poprvé jste v Budvar aréně hráli zcela bez diváků, jaký to byl pocit a čím to bylo specifické?
Je to hodně smutné. Víme, že pokud by to bylo možné, tak by chodil plný barák. Je to na hlavu trochu náročnější, ale s tím se musíme vypořádat. Slyšíte i co si říkají protihráči na střídačce, co po nich chce trenér, je to hodně nezvyklé. To na dorostu, kam přijdou jenom rodiče, tak to má lepší atmosféru, než takhle. Kdyby tam stál byť jen jeden bubeník, tak by to bylo daleko lepší.

Třeba na Spartě pouštěli fandění z reproduktorů.
Asi je to jedna z cest, ale nedokážu si to představit, nikdy jsem za toho nehrál, tak nevím, jak to může na hráče působit.

V pondělí nás čeká Mladá Boleslav, tak co od tohoto utkání čekat?
Je jasné, co z něj budeme chtít. Výhru. Já si myslím, že to bude podobné utkání jako proti Varům. Musíme být zodpovědnější s pukem, dobře se rozhodovat a nedělat ty zbytečné chyby. Věřím, že nějaké góly zase dáme.


Václav Karabáček: Bylo fajn hrát zase zápas. Ale chce to vyhrát

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....