Banes Motor České Budějovice
01.08.2020, Filip Kortus

Martin Willmann byl nominován do šestnáctky, kempu se nakonec nedočká

Nominaci do nově složeného kádru reprezentační šestnáctky obdržel mladý obránce Martin Willmann, který se těšil na první zkušenosti v národním dresu. Kvůli situaci ohledně koronaviru však byly všechny srpnové reprezentační akce zrušeny a talent z jihu Čech si tak bude muset na premiérový kemp počkat. „Stejná situace mě potkala už v patnáctce. Nedá se nic dělat, snad přijdou další šance," řekl pro klubový web.

První pozvánku obdržel mladý obránce už do výběrů v kategorii U15, ale nakonec se prvního srazu v národním dresu nedočkal. „Letos už jsem se měl účastnit jedné akce s patnáctkou, ale nakonec byla kvůli koronaviru zrušena,“ vysvětlil.

Patnáctiletý talent se následně objevil i v nominaci reprezentační šestnáctky, která je oficiálně považovaná za nejmladší reprezentační výběr. „V patnáctce se zatím ani nehrají žádné zápasy, vše přijde až o kategorii později. Je to pro mě více méně začátek kariéry v národních barvách,“ cení si.

Na srpnový kemp do Plzně se Martin Willmann moc těšil a do poslední chvíle věřil, že se uskuteční. „Doufám, že se ukážu v dobrém světle a vybojuji si nominaci na turnaj čtyř zemí,“ přál si. Jenže v pátek přišla špatná zpráva. Zrušeny byly všechny reprezentační akce včetně prvního srazu šestnáctky.

V sezoně čeká šikovného mladíka boj o místo v kádru dorostu. „Čeká mě první sezona v dorostenecké kategorii a mým cílem je, abych se probojoval do základní sestavy. Chtěl bych týmu co nejvíce pomoci,“ dodal na závěr.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....