Banes Motor České Budějovice
16.07.2020, Tisková zpráva

Motor startuje přípravu, nechybí ani hráči na zkoušku a mladíci ze zámoří

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Je to tady! Sezona 2020-21 oficiálně startuje a ČEZ Motor České Budějovice zahajuje přípravu testováním hráčů a od pondělí 20. července už naplno na ledě. Kromě stávajícího kádru a již dříve oznámených zkoušek, se na ledě Budvar arény budou prohánět i další hráči, kteří o místo v kádru Václava Prospala hodlají zabojovat. A není jich zrovna málo. Nejexotičtější dvojicí jsou bezesporu francouzští bratři – Gabin Ville a Malo Ville (na fotce).
Systém try-outů se Václavu Prospalovi osvědčil už v minulých sezonách, takže je logické, že v něm pokračuje i před extraligovým ročníkem. Kromě již oznámeného Lukáše Vopelky se na jihu Čech budou ucházet o angažmá i další. Bratři Malo Ville a Gabin Ville pochází z proslulého francouzského lyžařského střediska Chamonix, tam totiž hrával jejich otec Christophe, dlouholetý francouzský reprezentant a účastník tří olympijských hokejových turnajů. Jeho synové ale spojili svou kariéru zejména s Finskem. Gabin v uplynulém ročníku hrál druhou finskou ligu za Kokkolan Hermes (42 zápasů, 24 kanadských bodů), to Malo se vrátil do svého rodiště a válel francouzskou nejvyšší soutěž za Chamonix (39 zápasů, 33 kanadských bodů). Oba bratři už si vyzkoušeli i dres národního týmu Francie. Malo bude bojovat o smlouvu, Gabin se během tréninku bude chtít hlavně ukázat trenérům, nicméně smluvně je nadále vázán ve Finsku.

Ale nejen z evropských dálav dorazili hráči na zkoušku. Útočník Pavel Klhůfek je odchovancem Zlína, extraligu si zahrál kromě mateřského klubu i ve Slavii či Chomutově, zkušenosti má i z mezinárodní EBEL a poslední ročník absolvoval v dresu slovenských Košic (53 zápasů, 23 kanadských bodů).

Také do obranných řad dorazil jeden aspirant. Ústecký rodák Marek Baránek už sehrál 5 extraligových sezon za Litvínov, další zkušenosti v nejvyšší soutěži přidal i v Karlových Varech. V uplynulém ročníku pomohl Vervě k záchraně (34 zápasů, 5 kanadských bodů).

Ale nových a staronových tváří se na českobudějovickém ledě objeví ještě víc. Nepřehledná situace zámořských juniorských soutěží vehnala do přípravy Motoru i další hráče. Brankář Jiří Patera patří v zámoří týmu NHL Vegas Golden Knights, ale přípravu zahájí v Motoru, který drží jeho evropská práva. Stejně tak Jáchym Kondelík patří v zámoří Nashvillu, ale v Česku začne doma. Opačný problém má zatím Conor Allen, který musí pokračovat v přípravě doma, protože zatím nemá možnost dorazit z USA.

Trojice českobudějovických dorosteneckých mistrů republiky z roku 2018 Matěj Toman, Pavel Novák a Šimon Kubíček také zatím zůstává na jihu Čech. Toman se zapojí do přípravy od začátku, Novák s Kubíčkem si budou plnit reprezentační povinnosti u výběru do 20 let.

A Václav Prospal přivítá v přípravě i vlastní juniory. Zapojí se tak útočník Matouš Hrubec či obránce Jiří Remta nebo brankář Marek Dvořák. Stejně jako nedávné posily juniorského celku z Chomutova - obránce Dominik Vaněk a útočník Vojtěch Bárta.

Do přípravy tak vstupuje velké množství 42 hráčů, z nichž bude trenérský tým vybírat. Souboj o místo v extraligovém kádru bude tedy bezesporu nelítostný.

Kádr pro přípravu 2020-21

Brankáři: Marek Dvořák, Marek Čiliak, Jiří Patera, Jan Strmeň
Obránci: Conor Allen, Marek Baránek (zkouška), Ondřej Kachyňa, Šimon Kubíček, Ivan Lytvynov, Niklas Pavel, Karel Plášil, Pavel Pýcha, Jiří Remta, Ondřej Slováček, Jakub Suchánek, Václav Svach, Dominik Vaněk, René Vydarený
Útočníci: Vojtěch Bárta, Martin Beránek, Jakub Čížek, Zdeněk Doležal, David Gilbert, Miroslav Holec, Matouš Hrubec, Vít Christov, Miroslav Indrák, Vít Jonák, Václav Karabáček, Pavel Klhůfek (zkouška), Jáchym Kondelík, Albert Michnáč, Martin Novák, Pavel Novák, Radek Prokeš, Roman Přikryl, Adam Raška, Matěj Toman, Matouš Venkrbec, Malo Ville (zkouška), Lukáš Vopelka (zkouška), Daniel Voženílek
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice