Banes Motor České Budějovice
23.01.2020, Jiří Michal

Druhé domácí utkání v řadě. Motor přivítá v sobotu Havířov

Hráče Českých Budějovic po středeční výhře čeká další domácí utkání. Na led Budvar areny zavítá sedmý celek tabulky - Havířov. Motor proti svému aktuálnímu soupeři dokázal zvítězit ve všech případech, tedy čtyřikrát a v pátém vzájemném souboji bude bojovat o čtvrtou výhru v řadě. Pokud se nechystáte podpořit hráče přímo na zimním stadionu, můžete utkání sledovat pomocí streamu či online textového přenosu.

AZ Havířov

Jak již bylo zmíněno v úvodu, havířovský celek se nachází na sedmém místě, ačkoliv si Havířov dokázal účast v playoff zajistit již dříve, určitě by rád svou pozici ještě vylepšil a vyhnul se předkolu. Se ziskem 70 bodů svěřenci Jiřího Režnara ztrácí pouhý bod na šestou Slavii a dva na páté Litoměřice. Vsetín na příčce čtvrté se od této trojice již trochu osamostatnil, jelikož má na svém kontě o osm bodů více, než aktuální soupeř Motoru. Největší problém týmu tkví v proměňování šancí, jelikož Havířov s počtem 113 vstřelených branek se řadí až na poslední místo v této "disciplíně." Čím se však Havířov může naopak pyšnit je součet obdržených gólů, s číslem 107 se řadí hned na druhé místo za České Budějovice v tabulce elitní osmičky. Nejproduktivnějším hráčem kádru je aktuálně Jakub Kotala, jenž nasázel během 43 střetnutí 16 branek a na 21 jich přihrál, zároveň plní roli nejpilnějšího střelce kádru. Jistotu v brankovišti představuje gólman Aleš Stezka, který odchytal velký počet 37 utkání a disponuje 91,60% úspěšností a průměrem 2,34 gólu na zápas.

Posledních pět zápasů

Havířov - Chomutov 1:3
Poruba - Havířov 1:2
Havířov - Litoměřice 1:2
Vsetín - Havířov 4:1
Havířov - Přerov 3:4

Sestava Havířova z utkání proti Chomutovu

Matoušek – Kachyňa, Mrowiec, Dajčar, Chroboček, Malina, Nepokoj, L. Rutar – Kotala, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, Baláž, Bambula – Doktor, Danielčák, Dvořák – Fridrich, Cihlář, Pawliczek.


45. kolo

ČEZ Motor České Budějovice - AZ Havířov

Sobota 24. ledna 17:00, Budvar aréna

Z kabiny Jihočechů

Svěřence Václava Prospala a Aleše Tottera čeká druhé z celkového počtu tří domácích představení v řadě. V tom posledním si Jihočeši dokázali, i díky skvělému vstupu do utkání, poradit s Porubou s konečným skórem 4:2 a zajistili si tak postup do čtvrtfinále playoff druhé nejvyšší soutěže. Na co si však budou muset domácí dát pozor, bude koncentrace po celý zápas. I dle slov hlavního trenéra Václava Prospala přišel po výborném vstupu herní výpadek, pokud by tedy kabina Motoru chtěla k radosti svým fanoušků udržet počet domácích proher na dvou v základní hrací době a stejném počtu v nastaveném čase, bude muset udržet výkon na solidní laťce po celou dobu utkání. Jako správný kapitán jde příkladem obránce Pavel Pýcha (11+38), který přepisuje rekordy soutěže a nadále vede kanadské bodování Českých Budějovic. Nejvíce branek má na svém kontě Jan Veselý, konkrétně 21.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Klouček – Pýcha, Suchánek, Vydarený, Svach, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Babka, Šimánek, Beránek – Michnáč, J. Kloz, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – Prokeš.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Dnes se k zápasu vyjádřím spíše krátce. Havířov je náš nejčastější soupeř a oba dva týmy se znají velmi dobře. Věřím, že dokážeme proti Havířovu předvést lepší výkon, než ve středu a oslavíme tak velký milník Jirky Šimánka. Ten jeho neskutečný počet zápasů bychom rádi podpořili třemi body. I vzhledem k velkému náskoku a jistoty účasti ve čtvrtfinále se pro nás nic nemění a nadále bychom chtěli pracovat pořád stejně."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....