Banes Motor České Budějovice
22.01.2020, Adam Pavlíček

Někdy jsme až moc aktivní, za každou cenu, myslí si René Vydarený

Zdálo se, že to bude jednoznačná podívaná. Ve druhé třetině ale Motor na parádní úvodní dějství nenavázal a Poruba se dvěma brankami dostala zpět do zápasu. Ve třetí periodě pak Českobudějovičtí těsné vítězství uhájili. Dvěma asistencemi k němu přispěl také zkušený René Vydarený, který se k duelu vrací v pozápasovém rozhovoru.

Jak moc byl důležitý povedený nástup v kontextu dnešního zápasu?
Trenér nás připravoval na to, že bude třeba dát góly již na začátku, abychom se pak netrápili celý zápas. Škoda hlavně druhé třetiny, kdy jsme dostali dva góly. Myslím, že jsme se možná až moc uspokojili a situace zbytečně moc přehrávali.

Bylo znát, že se Poruba herně ve druhé třetině zvedla, nebo to bylo jen o vás?
Myslím, že to bylo spíše o nás. Byli jsme skoro pořád u nich v pásmu. Ale uchylovali jsme se k hezkým akcím, které kolikrát nejsou efektivní a musí vám sednout. Pak je hezké, když to jde do prázdné… Přestali jsme střílet, nešly nám ani přihrávky a skoro jsme za to zaplatili.

Miloš Holaň na tiskové konferenci říkal, že tolik přečíslení jako dnes jeho tým ještě neměl…
Vyplývá to z naší hry. Někdy se snažíme být až moc aktivní, za každou cenu, což se někdy moc nevyplatí. Musíme si na to dát pozor.

René Vydarený proti Porubě

Body: 0+2
+/-: 1
Čas na ledě: 17:14

V posledních třech zápasech vás soupeř přestřílel. Dnes bylo na střely vyrovnáno. Čím si to vysvětlujete?
První faktor je, že přehráváme situace. Druhý je, že mužstva, která potřebují skórovat, střílejí ze všech možných pozic a kolikrát jen doufají, že se kotouč odrazí a spadne, kam je třeba. To vidím jako dva hlavní důvody.

Bylo těžké zápas ve třetí periodě dotáhnout do konce?
Vždycky je to komplikované, když vedete jen o jeden gól. Ale je pro nás dobře, že jsme si zkusili třetí třetinu, když jsme byli pod tlakem a potřebovali výsledek minimálně udržet. To je pozitivum z dnešního utkání.

Tabulku vedete o více než třicet bodů. Zažil jste někdy podobnou situaci?
Nezažil a už to ani nijak moc neřešíme. Hlavně Venca chce vyhrávat, což nám stále opakuje, a myslím, že se to pak projevuje i v zápasech.

Je pohoda v tabulce znát i na ledě? Dovolíte si vy osobně něco navíc?
Ani ne. V momentě, kdy spadne první buly, se soustředím jenom na hru, na tyto ostatní věci nemyslím. Jen hraju.

Dohromady budete hrát doma třikrát za sebou. Je to příjemná změna, třeba oproti moravskému tripu?
Vždycky je těžké vyhrát všechny tři zápasy za sebou, hlavně doma. Hráli jsme teď velmi dobré zápasy venku, pomalu se do toho dostáváme i doma. Ale upřímně musím říct, že nám to šlo spíše venku. Rozhodně je tak na čem pracovat, musíme to zlepšit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....