Banes Motor České Budějovice
21.01.2020, Filip Kortus

O akci ”Pojď hrát hokej” byl velký zájem

HC Motor České Budějovice, ve spolupráci s Českým hokejem, pořádal v pondělí 20. ledna na druhé ledové ploše Budvar arény náborovou akci „Týden hokeje – Pojď hrát hokej“, která měla za úkol přivést co největší počet dětí k hokeji.

Samotná akce byla zahájena v 16.00 registrací příchozích dětí s rodiči. Souběžně během registrace probíhal do 16.40 program mimo led – střelba na branku. Po registraci a programu mimo led se rodiče s dětmi přesunuli do VIP prostor zimního stadionu, kde proběhla od 16.40 do 17.00 krátká prezentace, co všechno obnáší, stát se malým hokejistou. Po přesunu zpět k ledové ploše mohli rodiče s dětmi pozorovat ukázkový trénink malých Motoráků ročníku 2011 pod dohledem trenérů. Po ukázce následovala děkovačka směrem ke střídačce, kde už netrpělivě čekaly oblečené děti v reprezentačních dresech se svojí jmenovkou na zádech.

Program na ledě za účasti hráče A-týmu Jana Veselého probíhal od 17.30 do 18.30. Po prvních krůčcích a seznámením dětí s ledem začala na středovém kruhu krátká rozcvička, poté se děti vrhly na sbírání předmětů na ledě. Po sesbírání veškerých věcí na ledě jsme se děti rozdělily podle bruslařských dovedností do pěti skupin. Jedna skupina střílela společně s Janem Veselým na branku. Druhá skupina hrála drobné hry jako Babu nebo Mrazíka, třetí projížděla opičí dráhu, čtvrtá si hrála na zvířátka formou základů bruslení a pátá skupina závodila ve štafetových závodech. Závěrečná část akce proběhla na středovém kruhu, kde děti prozradily své dojmy z a došlo na společnou fotku. Nesměl chybět ani závěrečný pokřik. Po programu na ledě proběhla ještě krátká autogramiáda Jana Veselého a poté náborová akce „Týden hokeje – Pojď hrát hokej“ v 18.45 skončila.

Hodnocení trenéra akce „Pojď hrát hokej“ Jakuba Čelikovského:
"Rád bych pochválil všechny příchozí děti za jejich bruslařské umění a zapálení na všech stanovištích. Poděkování také patří všem trenérům a trenérkám, kteří se podíleli na klidném průběhu celé akce. Příští sezonu se budeme těšit na viděnou!"

Celá fotogalerie z pondělní akce zde.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....