Banes Motor České Budějovice
14.01.2020, Adam Pavlíček

Znovu na Slavii. Vrátí Motor Pražanům porážku?

Uplyne osmnáct dní od posledního vzájemného zápasu a Motor se znovu utká s pražskou Slavií. Českobudějovičtí hokejisté jí budou chtít vrátit porážku, kterou v hlavním městě inkasovali. Navíc v novém roce ještě neztratili ani bod, tudíž tuto šňůru také budou chtít zcela určitě natáhnout. Vstupenky na utkání jsou stále k dispozici, zakoupit je můžete pohodlně prostřednictvím tohoto odkazu. Počínání svěřenců Václava Prospala můžete sledovat i skrze živý či textový přenos.

HC Slavia Praha

Pražanům se v nadstavbě základní části zatím příliš nedaří. Z jedenácti pokusů uspěli pouze třikrát. Jednou v již zmíněném zápasu proti Českým Budějovicím a dvakrát si vyšlápli na Porubu. „Budějovice v určitých fázích prokázaly kvalitu a měly hodně příležitosti, při kterých nás podržel brankář… Třetí třetinu jsme zvládli dobře takticky, když jsme se nedostali pod žádný enormní tlak,“ komentoval triumf Pražanů nad Motorem na konci prosince hlavní trenér Miloš Říha.

Přesto, že výsledky Slavie nejsou v poslední době pro její fanoušky příliš uspokojivé, těšit je může výkonnost Tomáše Šmerhy. Slávistický útočník se v posledních zápasech rozstřílel a vynesl sám sebe na třetí místo v produktivitě celé ligy. S dvoubodovou ztrátou dýchá na záda dvěma nejproduktivnějším hráčům – včetně Pavla Pýchy. Střelec pražského týmu ve dvou domácích zápasech za sebou zaznamenal hattrick.

Sestava Slavie z posledního zápasu proti Porubě: Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Steinocher – Ondráček, Kuťák, Šmerha – Doležal, Vrdlovec, Brož – Kubica, Vlček, Šteiner – Hotěk, Kohút, Petrák.


12. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Slavia Praha

Středa 15. ledna 2020, 17:30, Budvar aréna

Zpod Černé věže

Jihočeský klub vede ligovou tabulku o 29 bodů a spokojenost si přenáší i do nového roku. V něm sehrál již pět zápasů, a to bez ztráty jediného bodu. Mimoto se českobudějovičtí hráči drží na vítězné vlně, která čítá již šest utkání bez zaváhání. V minulém domácím zápase proti Litoměřicím překonal ligový rekord co do počtu bodů získaných obráncem kapitán Pavel Pýcha. Na kontě jich má již 46, což ho mezi celkovou hráčskou konkurencí řadí na průběžně dělené druhé místo. Stejně bodů, leč o něco více gólů, posbíral litoměřický Daniel Voženílek.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Chomutovu: Klouček – Allen, Pýcha, Babka, Vydarený, Suchánek, Lytvynov – Karabáček, Gilbert, M. Novák – Beránek, J. Kloz, Šimánek – Holec, Prokeš, Christov – Z. Doležal, Michnáč, Endál – J. Veselý.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Chceme Slavii vrátit prohru z jejího hřiště. Oproti poslednímu domácímu zápasu s Litoměřicemi musíme předvést konzistentní výkon celých šedesát minut. Musíme si dávat pozor na rychlé slávistické kontry. Přechody z obrany do útoku mají velmi dobré. Budeme muset být také disciplinovaní. Věříme, že prodloužíme letošní série, kdy jsme ještě neztratili ani bod."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice