Banes Motor České Budějovice
04.01.2020, Filip Kortus

Juniorka bojuje o nadstavbu, v základní části ji čeká ještě sedm zápasů

Úvodní část turnaje O pohár DHL se pomalu chýlí ke svému konci. Svěřencům Luboše Roba zbývá v základní části odehrát sedm kol, ve kterých ještě budou bojovat o místo v nadstavbové části, ze které bude několik týmů postupovat do play off. V pátek doma junioři podlehli Chomutovu, ale šanci na reparát budou mít hned v úterý, kdy hostí Kladno.

Po vánoční přestávce čekal juniorský tým souboj s chomutovskými Piráty. Vyrovnaná partie nakonec dopadla lépe pro hosty, kteří si odvezli vítězství 4:3. "Přestože jsme mezi svátky tvrdě trénovali, tak se na nás zápasová pauza podepsala více než na soupeři," štvalo asistenta trenéra Jiřího Hanzala.

Českobudějovičtí mladíci v závěru tlačili na soupeře, dostali se ke hře bez brankáře, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. "Celý zápas byl z obou stran upracovaný. Když už jsme si vytvořili nějakou šanci, často jsme z ní ani nedokázali zakončit. Většina hráčů zahrála pod své možnosti," hodnotil Hanzal.

Před pátečním zápasem měli mladí hokejisté na Piráty tříbodový náskok , takže se pro oba týmy jednalo o velice důležité utkání. "Mohli jsme jim výrazněji odskočit, následný bodový zisk v nadcházejícím duelu s Kladnem nás mohl definitivně posunout do nadstavby. Nepovedlo se, takže musíme bojovat dál a bude to bitva do posledního kola," je si vědom bývalý ligový útočník.

Jasným cílem do příštích bojů tak pro juniory zůstává postup do nadstavby, které se zúčastní prvních šestnáct týmů našlapané tabulky. "To je základ. Mezi týmy, které jsou těsně nad námi, jsou minimální bodové rozdíly, takže bychom si přáli, abychom ještě dokázali poskočit do vyšších pater," doufá asistent hlavního kouče.

Poslední dobou se nejstarší mládežnické mužstvo potýká nejen s rozsáhlejší marodkou, ale i se změnami v kádru. "Máme mimo hru několik hráčů. Před Vánoci odešel do Písku obránce Najman. Na zkoušce v Sokolově je Matouš Hrubec, u kterého teprve uvidíme, jak uspěje. Nemocný je Jakub Čížek, dlouho netrénoval ani Jaroslav Pouzar. Stále ale máme k dispozici minimálně tři formace, takže se s tím musíme vypořádat," uzavřel Jiří Hanzal.

Rozpis nejbližších utkání juniorky
4.1. Motor - Kladno 18:00
10.1. Kometa Brno - Motor 15:00
11.1. Jihlava - Motor 12:00
17.1. Motor - Slavia 16:15
18.1. Motor - Sparta 12:00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....