Banes Motor České Budějovice
18.12.2019, Filip Kortus

Naposledy před Vánoci doma, na speciální zápas přijede Přerov

Nadstavba základní části pokračuje hned po dvou dnech, kdy se hokejisté Motoru představí znovu na domácím ledě. Svěřenci Václava Prospala tentokrát vyzvou přerovské Zubry, kterým vstup do nadstavby nevyšel. Čtvrteční utkání startuje v 17:30 a bude věnované centru Arpida, navíc Motor nastoupí ve speciálních vánočních dresech. Pokud se nedostavíte do Budvar arény, můžete duel sledovat na streamu či textovém přenosu.

HC Zubr Přerov

Veliká spokojenost panuje v moravském městě po úvodní fázi sezony. Přerovští hokejisté v ní získali šedesát jedna bodů, což je zařadilo na druhou příčku hned za Motor. Už s předstihem splnili cíl, kterým byl postup mezi nejlepší osmičku.

O druhou pozici přišli Zubři v minulém kole, kdy trochu překvapivě prohráli na domácím ledě s Porubou, která si odvezla výhru 2:1. Na třetí pozici je odsunuly Litoměřice, které mají shodný počet bodů, ale lepší skóre.

Přerovští v letošní sezoně těží především z výborné defenzivy. Obdrželi nejméně branek ze všech týmů soutěže, což mimo jiné přineslo pro brankáře Lukáše Klimeše "povýšení" do Komety Brno. V modrobílém dresu se už zapojil do čtyř utkání. Dobře si počíná i druhý brankář Michael Petrásek, jehož procentuální bilance činí přes 92%.

Sestava Přerova z posledního utkání proti Porubě:

Petrásek – Weinhold, Krisl, Kubeš, Zbořil, Šnajnar, Běhal – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Süss, Berger, Dvořák.


32. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Zubr Přerov

čtvrtek 19. prosince 2019, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jak skončili, tak začali. I tak by se dalo hodnotit úterní bodové počínání Motoru v prvním kole nadstavbové části. Jihočeši si dokázali poradit s bojovným Havířovem, který porazili díky dobrému vstupu do zápasu. Pouze na tribuně zůstali kromě Romana Přikryla i Zdeněk Doležal s Milanem Kloučkem, ale je šance, že proti Přerovu už nastoupí. Otazník visí i nad novou posilou Albertem Michnáčem.

Sestava Motoru z posledního utkání proti Havířovu:

Strmeň – Suchánek, Pavel, Pýcha, Allen, Vydarený, Plášil – Christov, Venkrbec, Holec – Karabáček, Gilbert, Endál – Beránek, Šimánek, Babka – M. Novák, J. Kloz, J. Veselý – Prokeš.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Bude to pro nás poslední zápas před Vánoci, takže chceme divákům nadělit vánoční dárek a rozloučit se vítězstvím. Přerov má nejlepší obranu v lize, zatím dostal nejméně branek. Budou důležité osobní souboje a proměňování šancí. Když si vzpomenu na poslední loňský zápas před Vánoci proti Kladnu, kdy celý stadion zpíval vánoční písničku, zhaslo světlo a diváci svítili telefony, tak bych byl hrozně rád, kdyby se to opakovalo. Byl to neskutečný zážitek, který je možný asi jenom v Budějovicích."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....