Banes Motor České Budějovice
16.12.2019, Jiří Michal

Nová část startuje, na led Motoru zavítá Havířov

Již v úterý začíná pro Motor nová část Chance ligy. Na led Budvar arény v rámci skupiny o pořadí pro playoff zavítá dosud osmý Havířov, který v posledních zápasech před reprezentační přestávkou spíše hledal svou herní pohodu. Úvodní buly je naplánované na 17:30 a pokud se nechystáte podpořit českobudějovické hokejisty přímo v dění události, můžete utkání sledovat pomocí online streamu či textového přenosu.

AZ Havířov

Havířovský celek proklouzl do první osmičky z úplně posledního místa zaručující playoff a nutno podotknout, že nebýt skvělých přechozích výkonů, pravděpodobně by se svěřenci Jiřího Režnara o svou pozici strachovali až do samotného závěru první poloviny. Postup si sice zajistili již pár zápasů před poslední střetnutím, nyní jejich pomyslný náskok na Jihlavu činí pouze jeden bod. Z posledních pěti soubojů však dokázal celek zvítězit pouze jednou. Na druhou stranu před touto černou sérií byla situace přesně opačná. Z deseti posledních duelů tak bilance Havířova čítá rovnoměrný počet výher a proher. Pod Černou věž naposledy hokejisté Havířova zamířili 2.12. a pohráli rozdílem dvou branek. Nejproduktivnějším hráčem kádru je nyní Radek Veselý (13+12), jenž je zastává i pozici nejlepšího střelce. Nejvíce body z obránců na svém kontě disponuje Alex Rašner (2+14). Jistotu v brankovišti pak představuje Aleš Stezka s úspěšností 91,56%.

Posledních pět zápasů

Chomutov - Havířov 3:2
Havířov - Přerov 1:2
České Budějovice - Havířov 5:3
Havířov - Jihlava 3:1
Slavia - Havířov 5:0

Sestava Havířova z utkání proti Chomutovu

Matoušek (45. Stezka) – Mrowiec, Rašner, Matai, Kachyňa, Malina, Chroboček, Nepokoj – Kotala, Starý, Dvořák – L. Bednář, R. Veselý, Toman – Bambula, Maruna, Fridrich – Danielčák, Cihlář, O. Procházka.


31. kolo

ČEZ Motor České Budějovice – AZ Havířov

sobota 17. prosince 17:30, Budvar aréna

Z tábora domácího mužstva

Motor prozatím proráží vody Chance ligy velmi suverénně. Otázkou však zůstává, zda tým pod vedením Václava Prospala bude fungovat nadále i v druhé polovině soutěže a následném playoff. Prvních třicet utkání bylo pro hráče Motoru jedním z nejlepších vstupů do sezony za posledních pár sezon. Jihočeši ztratili celkově pouze 9 bodů a jelikož se dosavadní získané body převádí i do nadstavby, k radosti příznivců Motoru vede jejich oblíbený tým tabulku o dvacet bodů před druhým Přerovem. Není tak divu, že v jihočeské metropoli aktuálně panuje velká pohoda. Nejproduktivnějším hráčem je nyní kapitán Pavel Pýcha (6+25) a pozici nejpilnějšího střelce plní Jan Veselý s počtem 20 vstřelených branek.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Samozřejmě chceme skočit do té finálové osmičky, tak, jak jsme skončili před reprezentační pauzou. S Havířovem jsme hráli před třemi zápasy a musíme si lépe pohlídat vstup do první poloviny utkání, jelikož jsme právě proti aktuálnímu soupeři byli v tomto aspektu horší. Utkání jsme museli otáčet až v poslední třetině. Musíme jednoznačně zlepšit komunikaci v obraně, protože jsme tam zbytečně soupeři několikrát darovali kotouč a následně být silnější na puku a u mantinelu. Tohle byly hlavní důvody, proč jsme ze začátku proti Havířovu tahali za kratší konec a chtěli bychom tedy náš výkon posunout ještě o něco dál. Každý se snaží dostat do první šestky, jelikož nikdo nechce v předkole narazit na silné týmy, které zůstaly dole, jako je například Jihlava a další. Věřím, že utkání bude atraktivní i pro diváky.“


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....