Banes Motor České Budějovice
15.12.2019, Filip Kortus

Dorostu se v nadstavbové části daří, brankář Lidák se po letech vrátil na Lapač

Dorosteneckému týmu pouze o vlásek unikl postup do play off, takže nyní musí bojovat o záchranu v nadstavbové části. Naposledy porazil Porubu, ale před tím ztratil dva body na ledě Vsetína, kde sice dvakrát vedl, ale nakonec prohrál po prodloužení. Nejen poslední utkání hodnotil brankář Martin Lidák.

Jediný bod chyběl hokejistům dorostu k postupu do nadstavby zaručující vyřazovací boje. Nakonec rozhodovalo úplně poslední kolo, kdy Motor hrál na ledě Jihlavy. "Museli jsme vyhrát za tři body, ale uhráli jsme jen dva. Nebylo to ale jen o zápase v Jihlavě. Ztratili jsme plno utkání, ve kterých jsme vedli a měli navrch," mrzelo brankáře Martina Lidáka.

V bojích o záchranu si zatím vedou dobře. Ze šesti zápasů vybojovali třináct bodů a drží se daleko od sestupových příček. "Relativně se nám daří. Většina týmů dost brání, ale hrajeme týmově a věřím, že skupinu vyhrajeme," řekl nadějný gólman.

O víkendu uhráli svěřenci Romana Fouska čtyři body. V sobotu vyhráli na ledě Poruby, den před tím nestačili na valašský Vsetín, kterému podlehli po prodloužení. "Moc jsem se těšil, že si na Lapači zase zahraji. Prožil jsem tu plno krásných chvil, na které vzpomínám jenom v dobrém," popisoval svůj návrat.

Utkání na Valašsku mělo speciální atmosféru. Na zápas přišlo více než tři stovky diváků a hrálo se tak před velice bouřlivou kulisou. "Nic takového jsem ještě nezažil, atmosféra byla neskutečná," vyzdvihl Lidák.

V roce 2019 to bylo pro dorostenecký tým poslední utkání. Znovu se představí až začátkem ledna, kdy doma budE hostit jihočeský Tábor.

Rozpis nejbližších utkání dorostu
4.1. Motor - Tábor 12:00
10.1. Motor - Kobra Praha 16:15
11.1. Motor - Hvězda Praha 12:00
17.1. Technika Brno - Motor 17:45
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....