Banes Motor České Budějovice
10.12.2019, Tisková zpráva

Nejstarší ligový hokejista Václav Lenc zemřel

Ve věku 99 let dnes zemřel v nemocnici v Českém Krumlově do té doby nejstarší žijící český ligový hokejista Václav Lenc. V českobudějovickém A týmu nastoupil poprvé už v roce 1938, v nejvyšší soutěži debutoval 28. prosince 1941 v duelu proti I. ČLTK Praha. Na jihu Čech hrál nejvyšší soutěž mezi lety 1941-44 a 1951-58. V klubu odehrál celkem 13 sezon a zaznamenal 3 soutěžní branky. V roce 1953 získal se spoluhráči bronzové ligové medaile. Dalších sedm ročníků přidal za druhý českobudějovický klub Meteor, který byl ale v jeho době mezi dvanáctkou nejlepších týmů v zemi a do ligy jednou nepostoupil dokonce pouze o skóre. Jeho pozitivní a přátelský přístup k životu a sportu byl vždy neuvěřitelnou inspirací pro všechny. Celé rodině a všem přátelům populárního "Kolíka" vyjadřujeme upřímnou soustrast. Čest jeho památce.
Pan Lenc miloval hokej po celý život, zažil s ním dnes už nepředstavitelné historky. Některé z nich jsme s ním před lety zachytili při videorozhovoru:





Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....