Banes Motor České Budějovice
01.09.2024, Michal Špírek, Vojtěch Honzík

JUN: V úvodním zápase sezóny rozhodovaly nájezdy

Českobudějovická juniorka se v prvním zápase nového ročníku představila v Plzni. A byla to pořádná bitva, zápas skončil po základní hrací době nerozhodně 1:1, hostující trefu obstaral Tomas. V nájezdech uspěli domácí.

Hned v úvodu utkání Jihočeši putovali na téměř minutu do tří, leč modrobílým se v početní výhodě nedařilo. Naopak, ve čtyřech dokonce zahrozil Sochor, který dostal na levém kruhu spoustu prostoru, avšak minul zařízení. Gólovku měl na čepeli také Kusak, který se v situaci dva na dva dostal k zakončení mezi kruhy, Bašta Škodu podržel vyrážečkou. Když následně na druhé straně neuspěl ani Makovec, který se od pravého mantinelu natlačil k bližší tyči, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.


To se ovšem rychle změnilo v úvodu druhé třetiny. Hoch připravil z pravého rohu přesnou příhru na brankoviště pro Radka Tomase mezi tři protihráče a ten z první nezaváhal. Další šanci měl na čepeli Vachun, který sám na modré ještě popojel směr brána, Bašta zakročil. Stejně tak na druhé straně Jansa, když se k pravé tyči prodral Beran. Muž s maskou Jihočechů se stihl přemístit i později, když z první z vrcholu pravého kruhu pálil Hořejší. Křižný pas obdržel vzápětí na levou stranu zase Sabiniok, ale i on pouze trefil přemisťujícího se gólmana Českých Budějovic. Když poté Mazanec z první z mezikruží po příhře zpoza brány mířil jen do jejího středu, mohl indiány potrestat Hoch. Ten se dostal za záda Tolara, který si jej nepohlídal a vše hasil jen za cenu faulu. Forvard Jihočechů nicméně trestné střílení neproměnil. Tak dlouho totiž míchal s kotoučem, až mu utekl.


Poslední dvacetiminutovku načala gólově zase Plzeň. Matyáš Beran se po chybě hostů na útočné modré dostal do sóla a přesnou bombou o tyč se stal prvním střelcem Škody v této sezóně. Dokonat obrat v zápase mohl Koubek, z mezikruží ale nevyzrál na vyrážečku Jansy. Činil se ale i Bašta, když se k dorážce na brankovišti prodral Buzek. Duel tak dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých indiáni rozhodli poměrem 3:2, vítěznou trefu zapsal Tomáš Pittr.

Ohlasy po zápasu
David Vrbata (trenér Motoru): "Vyrovnané utkání. Pro nás bohužel, že jsme za stavu 1:0 neproměnili trestné střílení a následně na začátku třetí třetiny přesilovou hru. Podali jsme bojovný, obětavý výkon podpořený dobrým výkonem brankáře." V nájezdech byli šikovnější kluci z Plzně, proto berou dva body.
Sociální sítě

Banes Motor České Budějovice přidal(a) 67 nových fotek.

36. narozeniny dnes slaví Jakub Valský! Přejeme všechno nejlepší??!

REPORT ?? | I druhé utkání proti Linci dovedli do vítězného konce Jihočeši. V dnešní odvetě v Budvar aréně přestříleli rakouského...