Banes Motor České Budějovice
04.09.2024, Václav Plachta, foto: Black Wings Linz

LIN - CEB 0:3 - První zápas s Lincem zvládli Jihočeši s čistým kontem

LINEC — Svěřenci Ladislava Čiháka zvládli první duel z lineckého dvojzápasu a z Rakouska si veze Motor vítězství 3:0. Do osudu středečního utkání hlasitě promluvil Adam Kubík, který sám vstřelil první branku a na další nahrál. Na druhé straně si naopak brankář Jan Strmeň připsal čisté konto.

Linecká Eisarena nabízela od úvodních minut mnoho zajímavých šancí a jako první o sobě dali vědět domácí, kteří zahrozili již na začátku druhé minuty. Würschlova rána od modré čáry ovšem mířila těsně mimo. Na druhé straně naopak zahrozila formace vedená Lukášem Pechem, který při absenci Gulaše převzal kapitánské céčko. Brankář Tirronen však překonán nebyl a to ani po další šanci, při které se snažil probojovat k dorážce Přikryl. Ve 13. minutě se domácím hráčům nepovedla rozehrávka v obranném pásmu a kotouč zamířil přímo k Valskému. Ani on však nepřekonal lineckého brankáře, neboť jeho rána mířila těsně nad úroveň horní tyčky. Závěr první třetiny naopak patřil domácím Black Wings, kteří se usadili, díky dvěma početním výhodám, v útočném pásmu. Při vyloučení Kubíčka se v dobré příležitosti objevil St-Amant, který mohl těžit z práce kapitána Leblera. Kanadský útočník Lince už byl však blízko jihočeské branky a zakončení z bezprostřední blízkosti tak kryl brankář Strmeň svým pravým betonem.

Na první branku si tak přítomní diváci počkali až do začátku 23. minuty. Jihočeši se dočkali své první početní výhody v utkání, kterou sehráli na výbornou. Pýcha od modré čáry posunul kotouč na Adama Kubíka, jehož rána z první skončila až za Tirronenovými zády. Domácí se snažili o vyrovnání a ve 30. minutě byl blízko ke skórování St-Amant. Povedená klička však brankáře Strmeně nerozhodila a jihočeský fantom odolal. Tlak domácích se stupňoval a největší šanci měl Linec paradoxně během dalšího oslabení. Ve 35. minutě se domácí dostali do rychlého protiútoku, ve kterém Knott posunul kotouč na St-Amanta, ten však ani tentokrát na Strmeně nevyzrál. Ve druhé třetině hrála hlavní roli vyloučení a při dvouminutovém trestu Wittinga zahrozili opět Jihočeši. Pech vyhrál vhazování pro Douderu, který potáhl kotouč a následně přihrál Kovarčíkovi. Střelecký pokus z hranice pravého kruhu si však brankář Tirronen schoval přímo do své lapačky.

Třetí třetinu odstartovala slibná šance domácího Knotta, který se ve 44. minutě pokusil o samostatný únik. V poslední chvíli byl však kanadský útočník zastaven hned dvojicí obránců ve žlutém. To naopak Neubauer se už k zakončení ve 49. minutě probojoval, scházela pouze větší přesnost. Čas pomalu plynul a o osudu utkání se tak rozhodlo až v samotném závěru utkání. V 55. minutě se domácí dočkali své největší šance v utkání, když se po nepovedené střele Valského ocitl v samostatném úniku Collins. Centr první linecké formace byl však v poslední možné chvíli zastaven Kubíčkem, který znemožnil domácímu útočníkovi zakončení. Nevyhnutelně tak musel přijít trest. V 57. minutě udržel Bukač kotouč v útočném pásmu, který následně posunul na Romana Vráblíka, na jehož dělovku neměl Tirronen nárok. Poslední slovo v utkání měl následně Ondřej Kovařčík, který na začátku poslední minuty poslal kotouč do prázdné branky. České Budějovice tak nakonec zvládly první zápas s Lincem poměrem 3:0 a na tento výsledek budou chtít svěřenci Ladislava Čiháka navázat v pátečním duelu na ledě Budvar arény.

Sociální sítě

Banes Motor České Budějovice přidal(a) 67 nových fotek.

36. narozeniny dnes slaví Jakub Valský! Přejeme všechno nejlepší??!

REPORT ?? | I druhé utkání proti Linci dovedli do vítězného konce Jihočeši. V dnešní odvetě v Budvar aréně přestříleli rakouského...