Banes Motor České Budějovice
23.08.2024, Václav Plachta

EVZ - CEB 3:2p - Motor padl s Zugem v prodloužení

SURSEE — Českobudějovický Motor odehrál v rámci dvou dnů své druhé utkání na Lehner Cupu, ve kterém svedli svěřenci Ladislava Čiháka souboj se švýcarským Zugem. Napínavý souboj, ve kterém Jihočeši dotahovali dvoubrankovou ztrátu, rozhodlo až prodloužením, ve kterém byl šťastnější tým ze Švýcarska.

Úvodní minuty utkání patřily švýcarskému Zugu, který se už po necelých dvou minutách dostal do první nebezpečné příležitosti. Brankář Klouček si ovšem s povedenou kličkou z bezprostřední blízkosti poradil. Na první branku si tak přítomní diváci počkali až do začátku 9. minuty. Ránu Schlumpfa od modré čáry usměrnil za Kloučkova záda svojí tečí Tim Künzle a Zug tak rázem vedl. Vstřelená branka švýcarský tým nakopla a za dalších patnáct vteřin svítilo na světelné tabuli skóre už 2:0, když brankáře Kloučka překonal také Sven Leuenberger. Na dva tvrdé direkty reagovala českobudějovická střídačka oddechovým časem a promluva trenérského dua Ladislav Čihák – Jiří Hanzlík pomohla. Motor dokázal hned za dalších šestašedesát vteřin snížit při přečíslení tří hráčů proti jednomu, které uzavřel ranou na Genoniho lapačku Josef Koláček. Napínavá třetina pokračovala a po další nevyužité šanci v podání Zugu přišla řada opět na Jihočechy. Blízko vyrovnání byl v 18. minutě Adam Kubík, jeho rána se však zastavila o brankovou konstrukci.

Začátek druhé třetiny přinesl opadnutí rychlého tempa a nevyužitá Kubíkova šance na konci první třetiny mohla Jihočechy mrzet ve 28. minutě, kdy byl za podrážení vyloučen Will Reilly. Zug se však v početní výhodě nedostal do žádné nebezpečné příležitosti a na světelné tabuli tak nadále svítil průběžný stav utkání 1:2 z pohledu Motoru. Ve 32. minutě si už Zug vytvořil další nebezpečnou příležitost, ve které se objevil Tobias Geisser. Švýcarský obránce využil srážky dvou českobudějovických hráčů a vybruslil si do lepší pozice na hranici kruhu. S nebezpečným pokusem si nejprve poradil brankář Klouček a následná dorážka jednoho z hráčů Zugu mířila pouze do mantinelu za českobudějovickou branku. Závěr prostřední části tak patřil Jihočechům, kteří se na začátku 36. minuty dočkali vyrovnání. Matěj Toman posunul kotouč na Pavla Pýchu, jehož ránu od modré čáry tečoval za Genoniho záda Jakub Valský.

Třetí třetina nabídla ve své první části zejména mnoho soubojů o kotouč a zajímavé šance tak přišly až ve druhé polovině. Jako první se o slovo přihlásil Motor, konkrétně Filip Přikryl. Jeho ránu si však brankář Genoni srazil pouze do horní tyčky své branky. Na druhé straně mohl Zug využít další početní výhodu, ani při Kachyňově trestu však nebyl švýcarský tým nebezpečný natolik, aby se dočkal vedoucí branky. Základní hrací doba se pomalu blížila do svého konce a v samotném závěru mohl Zug strhnout vítězství na svou stranu. Brankář Klouček ovšem podržel své spoluhráče a po chycení střeleckého pokusu Fredrika Olofssona posunul zápas do prodloužení.

Prodloužení přineslo šance na obou stranách. Nejprve mohl rozhodnout Adam Kubík, o minutu později na druhé straně naopak extřinecký Daniel Voženílek. Rozhodnutí o osudu utkání tak přišlo až v samotném závěru. V poslední minutě prodloužení napřáhl ke střele Sven Senteler, jehož rána na lapačku propadla až do sítě. Českobudějovický Motor nakonec padl ve svém druhém utkání na Lehner Cupu se švýcarským Zugem poměrem 2:3 po prodloužení. I tak ovšem český zástupce předvedl dobrý výkon, který mohl potěšit i velmi početnou diváckou podporu, která si do Eishalle v Sursee našla cestu.

Sociální sítě

Dnes hrajeme ! | Turnaj zakončíme utkáním proti německému mistrovi Eisbärenu Berlín ??! Začínáme v 17:00??.

Na úvod turnaje došlo také k čestnému vhazování, kterého se ujala paní primátorka města Dagmar Škodová Parmová spolu s výkonnou...

A v sobotu znovu na hokej! Od pěti hodin změříme síly s německým mistrem Eisbären Berlin.

×
×
Dnes v 13:00 | U20
HC Škoda Plzeň
Motor České Budějovice