Banes Motor České Budějovice
04.01.2024, Michal Špírek, Šimon Rogner

Dorostenci si odvezli z ledu Slavie pořádnou nálož

​Dorostenci Slavie v utkání nadstavby vysoko deklasovali České Budějovice. Domácím se povedla už první třetina, náskok poté navyšovali až na konečné skóre 11:3. Slávistický Filip Tittl si připsal šest kanadských bodů. Nový kouč dorostu Radim Skuhrovec se musel v zápase obejít třeba bez Jakuba Lva, který posílil juniorku.

Motor v nadstavbě i potřetí prohrál. Tentokrát vysoko na ledě Slavie.

Už ve třetí minutě sešívaní poprvé slavili, když v rychlém brejku po nahrávce Labuzíka z pravé strany přesně zamířil Petr Hörnig. Druhou branku přidal o sedm minut později kapitán Artur Matějovský, který zůstal sám v prostoru mezi kruhy a nekompromisní střelu umístil do pravého horního růžku hostující klece. Zvýšit na 3:0 mohl už za devět vteřin z trestného střílení Viktor Šámal, gólman Motoru ale tentokrát svůj tým podržel.

Jihočeši pak díky dorážce Marka Trefila snížili, dvougólový náskok ale sešívaným vrátil Filip Tittl. Do konce první třetiny už žádný gól nepadl, přestože brankář sešívaných Poletín likvidoval únik Maříka v oslabení a na druhé straně znovu zahrozil Šámal.

V prostřední části dál udávali tempo Pražané a postupně přidali tři góly. Po dvou minutách skóroval Filip Tittl, který se tři minuty nato už málem radoval z čistého hattricku – před brankou stojící David Huk ale jeho střelu ještě rukavicí tečoval. Přesného zásahu se poté dočkal i aktivní Viktor Šámal, jenž ve 28. minutě nekompromisně proměnil samostatný únik. Další šance už vystřídavší budějovický brankář Jelínek zastavil.

To už však neplatilo ve třetí periodě, na jejímž začátku se dvakrát trefil Matouš Jan Kucharčík. Nejprve v čase 41:10 v oslabení, podruhé o dvě minuty později z brejku po další nahrávce od Šámala. Na snížení Motoru odpověděl gólem v oslabení a zkompletováním hattricku Filip Tittl, desátý gól pak po třetí trefě hostů přidal v přesilovce Vojtěch Švancar.

V závěru ještě v přesilovce 5 na 3 skóroval Max Pšenička a stanovil tak konečné skóre 11:3.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....