Banes Motor České Budějovice
05.03.2024, Michal Špírek

DOR: Motor nestačil na Vítkovice

Vítkovice byly v zápase vždy o krok vepředu. Motoru udělily lekci při využívání přesilovek - zatímco Motor neuspěl ani při dlouhé přesilovce pěti proti třem, domácí využili tři ze čtyř početních výhod.

Domácí šli rychle do vedení. Po přihrávce Mana z pravé strany dorazil puk do odkrytého místa v bráně ADAM DANĚK. Ve 12. minutě hrály Budějovice první přesilovku v zápase, blízko ke srovnání měl Blažek, Varga se štěstím odolal. V 15. minutě pak Motor hrál dokonce proti třem, a to rovnou minutu a čtyřicet vteřin. Jenomže ani tuto početní výhodu hosté nevyužili.

I druhé dějství začalo brzkým gólem. Hosté po vhazování udrželi pásmo a Muškovu střelu od modré tečoval za záda Vargy TOMÁŠ PŘIBYL. Ve 27. minutě si domácí své vedení vzali zpět. Kisza skvělým pasem našel ADAMA DAŇKA u modré, ten tak prošel do pásma a šel sám na brankáře, kterého překonal střelou do horního růžku branky. Motor odpověděl ve 37. minutě. Z pravé strany se do střely opřel DAVID FLEISCHMAN a Varga vůbec nestihl zareagovat.

A do třetice, tradice bleskových změn skóre nebyla porušena ani ve třetí třetině. Vítkovice nakročily k zisku tří bodů po 33 vteřinách, a to v přesilovce. Po přihrávce Fojtíka prostřelil z pravé strany Nováka MAXMILIÁN MAN, a tak domácí potřetí v zápase odskočili na rozdíl jedné branky. Ve 46. minutě domácí znovu ukázali Motoru, jak využít přesilovku. Vítkovičtí vyhráli vhazování před Novákem a Hofman přihrál k modré čáře, kde se nacházel MATĚJ FOJTÍK, jenž svým prudkým zakončením nedal brankáři Motoru šanci. Hosté se ale nevzdali. Domácí se snažili ve 48. minutě vyhodit puk alespoň do středního pásma, jenže se jim to nepovedlo a zachytili ho hosté. První střela sice v bráně neskončila, nicméně následná dorážka FILIPA ČEČETKY už ano. Tlak Motoru v závěru zápasu otupilo Schmiedovo vyloučení. Hosté tak nemohli přistoupit k odvolání brankáře. Těsně před vypršením hostujícího trestu domácí přidali svou pátou branku v utkání. Zakončení Hofmana sice skončilo na betonu brankáře, následná dorážka LADISLAVA SVOZILA už ale byla přesná a skončila v bráně. Motor tak padl ve Vítkovicích 3:5.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....