Banes Motor České Budějovice
26.03.2023, Marek Baloun

JUN: CEB–CHM 4:1 - Junioři do semifinále vstoupili jasnou výhrou

Motor už má v nejvyšších kruzích v této sezóně aktivní už pouze jediný tým - juniory. Ty dnes v Budvar aréně čekal úvodní zápas semifinálové série s Chomutovem. Svěřenci Karla Herra od počátku předvedli dominantní výkon, který korunovali hned čtyřmi brankami. Druhý domácí zápas se hraje již zítra v 18:00

Utkání se od začátku mnohem lépe vyvíjelo pro Jihočechy. Ti zaskočili Piráty solidní ofenzívou, drželi je pod tlakem, nepouštěli do šancí a nakonec se tak radovali jako první. V čase 8:53 se napřáhl Richard Pitel a bylo to 1:0. Krátce na to mohli ještě zvýšit náskok při vyloučení Jana Česnohlídka, branka ale nepadla a do kabin se tak šlo za těsného vedení.

To mohli Severočeši zlomit hned zkraje druhé dvacetiminutovky, jelikož budějovický Tomáš Březina šel ještě před sirénou na trestnou. Přesilovku ale nevyužili a tak přišel další trest. V polovině 24. minuty oslabil Chomutov David Grosskopf a David Putz se po krátké kombinaci trefil zády k bráně bekhendem na vzdálenější tyč. S blížící se polovinou utkání začínala stoupat nedisciplinovanost na obou stranách, využít početního rozdílu hráčů na ledě se ale zadařilo jen domácím. V čase 36:12 šli hosté opět do čtyř a o 45 vteřin později se na vrcholku levého kruhu dostal k odraženému kotouči Tomáš Březina a z první nedal Slukovi žádnou šanci. Na mládežnický zápas nadprůměrně zaplněná Budvar aréna tak byla po čtyřiceti minutách velmi spokojená a skvělá divácká kulisa se postarala o atmosféru hodnou vyšších soutěží.

Ve třetím dějství se už jen dohrávalo, přesto ale třetina nebyla ochuzena o branky. V čase 55:10 ujel při vlastním oslabení do útoku Alexander Remeš a nachytal gólmana Sluku. 79 vteřin před koncem už za jasného stavu domácí polevili a Michal Kalista trefou Oleksandra Yailova přišel o čisté konto. Na úvodní výhře Motoru to ale nic nezměnilo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....