Banes Motor České Budějovice
17.03.2023, Pavel Mádl

ČF2: CEB - POR 4:3p - Junioři druhý bod v sérii urvali v prodloužení

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovičtí junioři po čtvrteční výhře nad Porubou nastoupili o den později k druhému dílu série. Celek z Moravy zdolali až v prodloužení, kdy se už po padesáti sekundách nastaveného času trefil David Putz. Jedním gólem a dvěma asistencemi se na vítězství podílel Alexandr Remeš.

Do druhého čtvrtfinálového utkání vyrukovali Jihočeši na Porubu od prvního buly. Ve čtvrté minutě se pokoušel otevřít skóre Kříž, ale Slíž proti němu předvedl zákrok, kterým mu nedovolil skórovat. O chvíli později Gajdolín nahazoval od modré a tečoval Petrásek. Z minima šancí ale vytěžila Poruba maximum. Po zaváhání v defenzívě Motoru Cinku překonal Pavel Chovanec. Budějovičtí vyrovnali ve třinácté minutě při přesilové hře, když pokus Alexandra Remeše úspěšně tečoval Richard Pitel a malý hlouček českobudějovických fanoušků byl rozradostněn. Domácí si ve zbytku první periody tvořili příležitosti, ale s nimi si už Slíž dokázal poradit. Po dvaceti minutách bylo skóre nerozhodné 1:1.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se domácí vydali do ofenzívy. Útočník Alexandr Remeš se šikovně prosmýkl kolem hostující obrany a překonal Slíže. Krátce nato se domácí drali do ofenzívy, když se zkoušel prosadit Putz, leč porubský gólman střelu lapil. Motor druhá branka nabudila, o čemž svědčilo množství vytvořených šancí, které ale v branku proměnit nedokázal. V polovině utkání ale zazmatkovala na vlastní modré čáře obrana domácích čehož využila dvojice Koudelný – Gnap. Právě Jakub Koudelný po pasu od svého kolegy srovnal se soupeřem krok a utkání dostalo rázem nový náboj. Po této brance si oba týmy hlídaly pečlivě střední pásmo. Při vyloučení Willmanna hráli domácí ve čtyřech. Nutno říct, že si v početní nevýhodě vedli obstojně, a dokonce si do statistik připsali dva střelecké pokusy. Po druhé periodě byl stav opět vyrovnaný – 2:2.

Za vyrovnaného stavu šly oba týmy do třetí třetiny. O strhnutí vedení na stranu Motoru se pohledným způsobem pokoušel Hála, který chtěl nachytat Slíže u bližší tyče. O to samé se pokoušel Kříž, kterému na poslední chvíli kotouč trochu odskočil, a tak mířil vedle. Ve čtyřicáté sedmé minutě nabral rychlost po pravé straně Remeš, který si nádherným způsobem obhodil porubského obránce a zakončoval mezi betony. Hostující strážce branky si mezírku pohlídal. Polovina závěrečného dějství si vyžádala dvě branky, a to po jedné na každé straně. Nejdříve využil drobného zaváhání domácí Filip Petrásek, který překonal Slíže střelou nad lapačku. Za 47 vteřin slavili hosté. Za vlastní brankou ztratil kotouč Gřegořek a Lev Stasjuk jej přihrál za sebe na hůl Davida Moravce, který zakončením na vzdálenější tyč srovnal na 3:3. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby se podrážením a nesportovním chováním provinil porubský Koudelný a daroval Motoru čtyřminutovou přesilovku.

Domácí začínali desetiminutové prodloužení v početní výhodě a rozhodnout chtěli, když od modré vyslal projektil Březina. Ten ale přistál v lapačce porubského gólmana. Hned po buly ale právě Březina nabil Davidu Putzovi, jenž svojí ránou zajistil juniorům druhé vítězství ve čtvrtfinálové sérii.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....